Nieuwe galerie voor KunstPlus op d'n Diek

Artikel geplaatst op: 17-1-2017

OUDDORP – KunstPlus heeft een nieuwe galerie aangeboden gekregen. Na het vertrek uit Oude-Tonge, eind vorig jaar, had de kunstenaarsvereniging geen vaste stek meer. Maar zoals het er nu naar uitziet, gaat eind maart de nieuwe galerie open. Met de locatie is KunstPlus zeer blij: in Middelharnis op d'n Diek, naast brillenzaak Pearle.

Door Kees van Rixoort

Dat nieuws viel te horen tijdens de nieuwjaarsreceptie van KunstPlus in De Overkant te Ouddorp. Eerder meldde voorzitter Mirjam Bentvelzen dat een vaste galerie belangrijk is voor de zichtbaarheid en herkenbaarheid van de vereniging.

In haar nieuwjaarstoespraak keek Bentvelzen terug op de tijd sinds de oprichting van KunstPlus op 14 januari 2013. "We hebben veel bereikt in die tijd, zoals een galerie in Oude-Tonge, een ruimte om niet. Daarnaast hebben we een aantal leuke projecten gedraaid, waaronder een project met Goed voor Goed en Woord & Kunst in samenwerking met de Reizende Dichters. KunstPlus heeft ook gezorgd voor extra beelden in de openbare ruimte. Denk aan het beeld de Kaaiwerker in Oude-Tonge, dat samen met onder andere de dorpsraad en de provincie is gerealiseerd."

"We zijn lekker bezig geweest en de komende jaren gaan we zo verder. Met nieuwe plannen en nieuwe projecten", blikte de voorzitter vooruit. Naast de opening van een nieuwe galerie, is er kans op "iets cultureels" in Ouddorp Duin. "We zijn in gesprek; daar komt zeker iets moois uit voort." Nieuw is ook dat er reizende tentoonstellingen van KunstPlus-leden komen. Plaatsen van handeling zijn dan de ateliers van de betreffende kunstenaars.

Nieuwe ImpulsDe eerste tentoonstelling – niet in een atelier, maar in De Overkant – werd direct geopend. Tot 12 maart is er tijdens de openingstijden van De Overkant werk te zien van drie nieuwe leden van KunstPlus: Jos de Beer, Dorien Weltevrede en Theo Mastenbroek. De Beer maakt "zachte vormen uit hard materiaal". "Hij heeft een idee en gaat dan op zoek naar de juiste steen daarvoor", zei Mirjam Bentvelzen over zijn werk. Over keramiste Dorien Weltevrede wist ze te melden dat ze haar eigen glazuren maakt en "het onmogelijke" realiseert door pottenbakkersklei te gebruiken in combinatie met porselein. Theo Mastenbroek, ten slotte, fotografeert al vijftig jaar en bewerkt zijn foto's niet of nauwelijks. "Wat je ziet heeft hij gefotografeerd. Hoe viezer, ouder, verweerder, hoe mooier de foto…" De tentoonstelling heet Nieuwe Impuls.


Eerdere berichten

Transformatie in de Voorstraat van Oude-Tonge

12-6-2018

OUDE-TONGE – Als alles naar verwachting verloopt, zal op zaterdag 23 juni een nieuw woningbouwplan voor Oude-Tonge...

Goereebox komt naar Middelharnis

12-6-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Met groen licht van de gemeente laat Goereebox weten dat er nu ook garageboxen in Middelharnis kome...

Brandweeroefening 'Op 't Nippertje' bij Zuidwester

12-6-2018

MIDDELHARNIS - 'Op 't Nippertje' was de naam van een grote brandweeroefening waaraan alle ploegen van Goeree...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!