Natuurspeelplaats stap dichterbij

Artikel geplaatst op: 17-1-2017

OOLTGENSPLAAT – De Stichting Buutenplaets heeft vorig jaar de plannen gepresenteerd voor het realiseren van een echte natuurspeelplaats voor kinderen van 4 tot 14 jaar. De inrichting en voorzieningen zullen duurzaam zijn en er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Om dit alles te realiseren is men nog op zoek naar bedrijven die lokaal willen ondersteunen. Niet alleen financieel, maar ook middels materialen en diensten. Daarnaast hoopt de Stichting dat velen hun stem willen uitbrengen tijdens de stemronde van www.helpnederlandvooruit.nl. Een initiatief van ING om lokale projecten te ondersteunen. Buutenplaets is één van de vijf genomineerden.

Door Mirjam Terhoeve

"Een nieuw jaar, daar horen altijd mooie voornemens bij en ik denk dat we een heel mooi voornemen in 2017 waar kunnen maken", aldus Wim Noordzij van de Stichting Buutenplaets. Afgelopen jaar werd het initiatief genomen om een natuurspeeltuin te realiseren aan de Mariadijk bij de Galathese haven. Een speelplek waar kinderen van 4 tot 14 jaar natuurlijk kunnen spelen terwijl hun (groot-)ouders een terrasje pakken of even een tussenstop maken na een boottochtje of fietstocht. De inrichting en voorzieningen zijn duurzaam en er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Denk dan aan wilgentenen, keien, boomstammen, allemaal passend in deze mooie omgeving. Water- en zandspel zal mogelijk zijn bij de handpomp en watergoot, er kunnen hutten gebouwd worden en kinderen worden uitgedaagd om te klimmen- en klauteren. Het allerbelangrijkste is dat ze kunnen ontdekken en experimenteren en de natuur kunnen beleven".

MedewerkingDe plannen voor de natuurspeelplaats zijn erg enthousiast ontvangen. Aan de oostkant van het eiland is weinig te doen voor kinderen. "We sneeuwen hier vaak een beetje onder ten opzichte van de Kop van het Eiland", vindt Wim. "Maar vooralsnog verloopt alles voorspoedig. De vergunningen zijn rond, van zowel de gemeente als het waterschap. AMK is het bedrijf dat als eerste partner de grondwerkzaamheden coördineert. Dit mede dankzij inzet van Martijn Klem. Ook Imar Kleijburg van Imar Infra heeft uit zijn netwerk iedereen meegekregen om metingen te doen en apparatuur, machines en mankracht ter beschikking te stellen. Daarnaast geven veel bedrijven ook materiaal, zan zand tot keien en hout".

Lees verder in de krant van dinsdag 17 januari 2017.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!