Kunstbus-dagtocht naar Mozart's Requiem

Artikel geplaatst op: 17-1-2017

GOEREE-OVERFLAKKEE – Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en Eilanden-Nieuws gaan de komende tijd samenwerken bij het organiseren van Kunstbus-dagtochten.

De Kunstbus-dagtochten is een initiatief van de Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta. Het doel is om leden van de bibliotheek tijdens een dag een cultureel programma te bieden. Dit kan bijvoorbeeld een bezoek aan een expositie, museum of een concert zijn. In het voorjaar van dit jaar willen de bibliotheek en Eilanden-Nieuws twee Kunst-busactiviteiten onder de aandacht van de lezers en leden brengen. Het gaat om twee concerten in de Laurenskerk in Rotterdam. Voor Zaterdagavond 18 februari staat aan een uitvoering van Mozarts Requiem & Krönungsmesse op het programma en zaterdagmiddag 8 april een uitvoering van de Matthäus Passion.

Deze georganiseerde Kunstbus-tochten hebben voor de deelnemers verschillende voordelen. Zo is de concertlocatie, deze keer in het centrum van Rotterdam, gemakkelijk te bereiken omdat de reis met een touringcar wordt gemaakt. Daarnaast heeft de organisatie ervoor gezorgd dat er voor de bezoekers aan dit concert gereserveerde VIP-plaatsen zijn, recht vóór de uitvoerenden.

Zaterdagavond 18 februari is de reis naar Mozart's Requiem en & Krönungsmesse in de Laurenskerk van Rotterdam. Deze live uitvoering wordt verzorgd door een groep zangers en musici onder leiding van Pieter Jan Leusink. Aan de Krönungsmesse zal de beroemde sopraan Ola Zinovieva het beroemde en virtuoze 'Exultate Jubilate' verzorgen. Het programma voor 18 februari ziet er als volgt uit:

17.00 uur: 1e opstapplaats, Middelharnis, Kerkepad 11 (Bibliotheek Middelharnis); 17.20 uur: 2e opstapplaats, Stellendam, Busstation; 17.40 uur: 3e opstapplaats, Hellevoetsluis, bij sportcomplex Warren (Martin Luther Kinglaan); 18.00 uur: 4e opstapplaats, Brielle, bij de Jumbo aan de Thoelaverweg; 18.20 uur: 5e opstapplaats, Spijkenisse, bij Arcaplex (Groene Kruisweg 19); 19.00 uur: Aankomst op de Verlengde Nieuwstraat. Vanaf hier is het 5 minuten lopen naar de Laurenskerk. De bus kan niet bij de Laurenskerk komen; 22.30 uur: Concert in de Laurenskerk is afgelopen; 22.45 uur: Vertrek vanuit Rotterdam terug naar Middelharnis, via Spijkenisse, Brielle, Hellevoetsluis, Stellendam en Middelharnis.

De prijs voor deze Kunstbus-dagtocht is € 60,-, inclusief vervoer (normale toegangsprijs € 80,-). Aanmelden kan tot 31 januari via http://www.leerenbeleef.nl/Excursies?cursusid=1549.


Eerdere berichten

Flakkeese broers veroveren Benelux met Ideapaint

17-7-2018

MIDDELHARNIS - Twee nuchtere Flakkeese broers leveren producten aan Microsoft, Converse, Ahold, Randstad, Coca Cola en &...

Oppositiepartijen geven signalen voor aanpak van zorgaspecten

17-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE – Van de oppositiepartijen in de gemeenteraad hielden ChristenUnie, PvdA en EVV een beschouwing...

Drie branden door droogte

17-7-2018

OOLTGENSPLAAT - Op het eiland zijn opnieuw branden ontstaan door de aanhoudende droogte. Bij Ooltgensplaat ontstond er m...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!