Jan Horseling heeft de mooiste duiven

Artikel geplaatst op: 17-1-2017

MIDDELHARNIS - In de wintermaanden worden er geen wedstrijden met postduiven gevlogen, maar er zijn dan wel andere competities. Omdat de duiven in het najaar hun verenpak hebben vernieuwd, zien ze er in de winter pico bello uit. Een mooi moment om te strijden om de mooiste postduif. Hiervoor werden de geselecteerde duiven bijeen gebracht in het clubgebouw van postduivenvereniging De Combinatie in Middelharnis. Bij de keuring wordt per onderdeel een score toegekend. Gouden plakken waren er voor de individuele duiven van Jan Horseling, Leen Visser, Marlien van den Bos en Lau van der Baan. Het viertal duiven van Jan Horseling haalde de hoogste totaalscore, waarmee hij de Keizer van de Show werd. Verleden jaar was Jan trouwens ook al winnaar van deze competitie. Afwachten of deze mooie duiven in de zomermaanden in staat zijn om snel te vliegen. Uiteraard werd er nog gezellig nagepraat over het afgelopen seizoen; duivenmelken in optima forma onder het genot van een heerlijke oliebol van Koese. Tevens werd de trekking verricht van de grote verloting. De prijswinnende nummers zijn: 1755, 1968, 1638, 1972, 1633, 1836, 1613, 2551, 1904 en 1921. Prijzen zijn af te halen bij Jaap Jongejan, Prins Bernhardlaan 29 te Middelharnis.


Eerdere berichten

De Rijnmond Zomertoer op Goeree-Overflakkee

16-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 juli staan alle kanalen van RTV Rijnmond in het teken van Goer...

Zesde editie Muziek in de Voorstraat

16-7-2018

MIDDELHARNIS - Vrijdag 21 september wordt de zesde editie van Muziek in de Voorstraat gehouden. Het thema is 'Wereld...

Beiaardconcert door Boudewijn Zwart

16-7-2018

GOEDEREEDE - Deze zomer organiseren de gemeente Goeree-Overflakkee en de Stichting Goereese Gemeenschap een aantal beiaa...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!