Cursus Gastheer van het Haringvliet

Artikel geplaatst op: 17-1-2017

GOEREE-OVERFLAKKEE - Natuur en landschap spelen een steeds belangrijkere rol bij het kiezen van een vakantiebestemming of uitstapje. Een regio kan daarop inspelen door de bezoekers te informeren wat er allemaal te doen en te zien is. Recreatieondernemers die meer weten over hun eigen landschap, hebben een streepje voor. Zeker in het Haringvliet, waar de zeearend boven je hoofd cirkelt en we binnenkort weer kunnen genieten van oer-Hollandse deltanatuur. Daarom organiseert IVN komende maanden de cursus Gastheer van het Haringvliet voor recreatieondernemers.

Op 24 januari start de cursus Gastheer van het Haringvliet. In deze cursus maken recreatie-, horeca- en agrarische ondernemers kennis met de bijzondere waarden van het gebied waarin zij ondernemen. Na afloop kunnen ondernemers hun gasten vertellen over bijvoorbeeld het ontstaan van het Haringvliet, de bijzondere natuur en mooie plekjes om te bezoeken. Zo wordt een bezoek aan het gebied aantrekkelijker voor de recreant. En dat is des te belangrijker, nu Nationaal Park Biesbosch-Haringvliet en de Waterbus de komende jaren vele duizenden nieuwe bezoekers zullen trekken.Tijdens de cursus leren deelnemers elkaar en elkaars onderneming kennen en bouwen zij samen een sterk netwerk op. Daarmee groeit de aantrekkingskracht van het bedrijf én van de regio. Dat is belangrijk voor IVN en de partners, omdat zo meer mensen het prachtige gebied ontdekken en de Zuid-Hollandse natuur in hun hart sluiten. In vier cursusdagen en een terugkombijeenkomst wordt ingegaan op het landschap en de natuur in het gebied, maar ook op o.a. het cultureel erfgoed, de strijd met en tegen het water, en streek-producten. Ook is er volop ruimte om het Haringvliet zelf te beleven. De cursus wordt georganiseerd door IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, in samenwerking met ARK Natuur-ontwikkeling, provincie Zuid-Holland, Droomfondsproject Haringvliet, de Nationale Postcode Loterij, Marketing OP Voorne-Putten, Hoeksche Waard en Eilandmarketing Goeree-Overflakkee. De cursus is bestemd voor alle bedrijven en instellingen die zich betrokken voelen bij recreatie en toerisme rond het Haringvliet. Kosten voor de cursus bedragen € 100 per persoon. Aanmelden graag vóór 20 januari. Aanmelden en meer informatie: www.ivn.nl/gastheerschapharingvliet2017.


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!