Waarborgen rust en sfeer op de begraafplaatsen

Artikel geplaatst op: 13-1-2017

GOEREE-OVERFLAKKEE – In vragen van de raadsfractie VKGO over de wijze waarop rust, het respect en de sfeer op de begraafplaatsen wordt geborgd, antwoordt het college dat de gemeentelijke begraafplaatsen worden beheerd door eigen gemeentelijke ambtenaren.

Vitale Kernen signaleert dat binnen het beheer steeds meer uitvoerende werkzaamheden op de begraafplaatsen worden uitgevoerd door externe partijen. Externen die veelal geen ervaring zouden hebben met het werken op een begraafplaats. Door verloop en vermindering van de bezetting van de buitengroepen worden keuzes gemaakt in werkzaamheden die wel of niet zelf worden uitgevoerd. Leidraad daarbij is "zo dicht mogelijk bij de burgers en het moet van toegevoegde waarde kunnen zijn in de werkzaamheden", zo stelt het college. Mede op basis van goede ervaringen zijn er keuzes gemaakt om werkzaamheden uit te besteden. Met betreffende aannemers zijn hierover duidelijke kwaliteitsafspraken gemaakt. Taken op begraafplaatsen zoals voorlopen begrafenissen, onderhoud begraafplaatsen en grafmonumenten worden vooralsnog door de buitengroepen uitgevoerd.


Eerdere berichten

Transformatie in de Voorstraat van Oude-Tonge

12-6-2018

OUDE-TONGE – Als alles naar verwachting verloopt, zal op zaterdag 23 juni een nieuw woningbouwplan voor Oude-Tonge...

Goereebox komt naar Middelharnis

12-6-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Met groen licht van de gemeente laat Goereebox weten dat er nu ook garageboxen in Middelharnis kome...

Brandweeroefening 'Op 't Nippertje' bij Zuidwester

12-6-2018

MIDDELHARNIS - 'Op 't Nippertje' was de naam van een grote brandweeroefening waaraan alle ploegen van Goeree...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!