Waarborgen rust en sfeer op de begraafplaatsen

Artikel geplaatst op: 13-1-2017

GOEREE-OVERFLAKKEE – In vragen van de raadsfractie VKGO over de wijze waarop rust, het respect en de sfeer op de begraafplaatsen wordt geborgd, antwoordt het college dat de gemeentelijke begraafplaatsen worden beheerd door eigen gemeentelijke ambtenaren.

Vitale Kernen signaleert dat binnen het beheer steeds meer uitvoerende werkzaamheden op de begraafplaatsen worden uitgevoerd door externe partijen. Externen die veelal geen ervaring zouden hebben met het werken op een begraafplaats. Door verloop en vermindering van de bezetting van de buitengroepen worden keuzes gemaakt in werkzaamheden die wel of niet zelf worden uitgevoerd. Leidraad daarbij is "zo dicht mogelijk bij de burgers en het moet van toegevoegde waarde kunnen zijn in de werkzaamheden", zo stelt het college. Mede op basis van goede ervaringen zijn er keuzes gemaakt om werkzaamheden uit te besteden. Met betreffende aannemers zijn hierover duidelijke kwaliteitsafspraken gemaakt. Taken op begraafplaatsen zoals voorlopen begrafenissen, onderhoud begraafplaatsen en grafmonumenten worden vooralsnog door de buitengroepen uitgevoerd.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!