Flinke investering in zonnepanelen

Artikel geplaatst op: 13-1-2017

GOEREE-OVERFLAKKEE - De gemeenteraad nam donderdag een unaniem besluit over het collegevoorstel Investering zonnepanelen gebouw Webego. Het gaat hier om een krediet van 459.000 euro voor de realisatie van 0.450MW zonnepanelen met SDE-subsidie op het gebouw Pascal 40 (Webego). Een en ander past in het kader van de ambitie Energieneutraal eiland 2020. Als argument noemt het college o.a. dat de toegekende SDE-subsidie het mogelijk maakt om met een positieve business case te investeren in energieopwekking door het plaatsen van zonnepanelen. Bij deze insteek moet de gemeente als overheid er op letten dat de markt niet verstoord wordt. Overschot aan elektriciteit wordt geleverd aan het elektriciteitsnet. Dit gebeurt tegen marktconforme prijs. Hiervoor is een toets aan de Wet markt en overheid uitgevoerd. De gemeenteraad stemde ook in met het bestemmingsplan Begraafplaats Ouddorp en met de bijbehorende Nota van zienswijzen. Onze krant publiceerde de inhoud van dit voorstel al afgelopen week. (Tekst: Jaap Ruizeveld, foto: Wim van Vossen)


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!