Flinke investering in zonnepanelen

Artikel geplaatst op: 13-1-2017

GOEREE-OVERFLAKKEE - De gemeenteraad nam donderdag een unaniem besluit over het collegevoorstel Investering zonnepanelen gebouw Webego. Het gaat hier om een krediet van 459.000 euro voor de realisatie van 0.450MW zonnepanelen met SDE-subsidie op het gebouw Pascal 40 (Webego). Een en ander past in het kader van de ambitie Energieneutraal eiland 2020. Als argument noemt het college o.a. dat de toegekende SDE-subsidie het mogelijk maakt om met een positieve business case te investeren in energieopwekking door het plaatsen van zonnepanelen. Bij deze insteek moet de gemeente als overheid er op letten dat de markt niet verstoord wordt. Overschot aan elektriciteit wordt geleverd aan het elektriciteitsnet. Dit gebeurt tegen marktconforme prijs. Hiervoor is een toets aan de Wet markt en overheid uitgevoerd. De gemeenteraad stemde ook in met het bestemmingsplan Begraafplaats Ouddorp en met de bijbehorende Nota van zienswijzen. Onze krant publiceerde de inhoud van dit voorstel al afgelopen week. (Tekst: Jaap Ruizeveld, foto: Wim van Vossen)


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!