Landgoed nog niet volledig ingericht

Artikel geplaatst op: 13-1-2017

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het landgoed Lust en Last in Sommelsdijk, aangelegd in de jaren 2011 en 2012, voldoet nog niet aan de overeenkomst vastgelegd in het inrichtings- en beheerplan. Weliswaar is het landgoed toegankelijk voor bezoekers maar de inrichting wijkt op onderdelen af van genoemd plan. Dat geldt o.a. voor de ligging van wandelpaden en ontbreken van bloemrijk grasland. Een deskundige heeft na een bezoek aan het landgoed verslag uitgebracht en aangegeven dat het gewenste eindbeeld enige tijd vergt. Met de eigenaar van het landgoed zijn eind 2016 nog gesprekken gevoerd en aan de hand van de beschrijving van de huidige situatie zal een Plan van Aanpak worden opgesteld. De maatregelen worden dan schriftelijk vastgelegd. Het college geeft - op vragen van VKGO-fractie - aan te verwachten dat eind eerste kwartaal meer informatie beschikbaar zal zijn. De Vos plaatste nog de kanttekening dat het proces om tot een goede inrichting te komen inmiddels al 6 jaar zou duren. (Tekst: Jaap Ruizeveld, foto: Wim van Vossen)


Eerdere berichten

Flakkeese broers veroveren Benelux met Ideapaint

17-7-2018

MIDDELHARNIS - Twee nuchtere Flakkeese broers leveren producten aan Microsoft, Converse, Ahold, Randstad, Coca Cola en &...

Oppositiepartijen geven signalen voor aanpak van zorgaspecten

17-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE – Van de oppositiepartijen in de gemeenteraad hielden ChristenUnie, PvdA en EVV een beschouwing...

Drie branden door droogte

17-7-2018

OOLTGENSPLAAT - Op het eiland zijn opnieuw branden ontstaan door de aanhoudende droogte. Bij Ooltgensplaat ontstond er m...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!