Dossier Kastanjebomen Ringstraat is nog open

Artikel geplaatst op: 13-1-2017

GOEREE-OVERFLAKKEE – Het actiecomité ten behoud van de kastanjebomen in de Ringstraat (A. en I. Bienefelt, C. en N. van Prooijen en G. Maatkamp zond mede namens ondertekenaars van de handtekeningenactie, begin december een brief aan het college om te pleiten voor een second opinion om de bomen zoveel mogelijk te behouden.

Alsmede om op opengevallen plaatsen een waardige vervanger van de kastanjeboom te kiezen, de plataan (Platanus x Hispanica). Verwezen wordt naar de correspondentie met de universiteit Wageningen over de warmtetechniek van de kastanjebomen. Mevrouw Van Prooijen was namens het actiecomité naar de raadsvergadering afgereisd om als inspreker nadere toelichting te geven. Zij gaf een dringend verzoek om de bomen te behouden en niet te kappen. Vernietig niet onze groenstructuur. Wethouder Van der Vlugt stelde dat er nog een beslissingen zijn genomen. Er is geen dichtgetimmerd advies, hetgeen is gesuggereerd. Het dossier is nog open. Zoals gemeld krijgt de straat nieuwe riolering en bekabeling. (Door Jaap Ruizeveld)


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!