Spanning op pluimveehouderij: vogelgriepvirus ligt continue op de loer

Artikel geplaatst op: 11-01-2017

ZUIDZIJDE – Spanning houdt Sjef en Hanneke de Baar en hun pluimveebedrijf in haar greep: zal op een kwade dag de vogelgriep ook hier uitbreken, of gaat ’t ons voorbij? Die onzekerheid knaagt dagelijks aan het werk en aan het leven op kippenfarm Eibaar te Zuidzijde, en natuurlijk op het bedrijf van iedere pluimveehouder. Sinds in november vorig jaar variant H5N8 van Aviaire influenza – de Latijnse benaming van vogelgriep – Nederland binnendrong, doen Sjef en Hanneke er alles aan om het virus buiten de deur te houden. Een ‘programma’ aan maatregelen wordt nageleefd om besmetting te voorkomen. En oog en oor staan open om alert te zijn op het gedrag van de kippen. Lees het volledige artikel in onze (abonnee-)editie van a.s. vrijdag 13 januari.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!