De Vogel Champions League groot succes

Artikel geplaatst op: 10-1-2017

GOEREE-OVERFLAKKEE – Het eiland staat aan het einde van het jaar traditioneel in het teken van de De Vogel Champions League. Ook in de laatste week van 2016 en op 2 en 3 januari 2017, werd in recreatiecentrum De Staver hét zaalvoetbaltoernooi voor alle voetbalclubs op Goeree-Overflakkee gespeeld.

Tijdens zeven speeldagen werden er, onder toeziend oog van in totaal duizenden toeschouwers, toernooien door jong en oud gespeeld. De wedstrijden stonden bol van spanning en emotie. Tijdens de finalewedstrijden was het ouderwets dringen voor een plekje. Na afloop werd bekend gemaakt dat Adviesgroep De Vogel de komende jaren naamgever zal blijven van het toernooi, een mooie opsteker voor de organisatie.

Jeugd verdeelt de prijzenBehalve bij de senioren, werd er bij vier leeftijdscategorieën in de jeugd gespeeld om de De Vogel Champions League bokaal. Net als bij de heren en dames wilde iedereen koste wat kost van elkaar winnen en dat zorgde voor mooie duels. Opvallend is dat alle vier de finales werden beslist door middel van strafschoppen en de prijzen onder verschillende clubs werden verdeeld. Winnaars waren Flakkee (JO9), De Jonge Spartaan (JO11), Herkingen/NTVV (JO13) en DBGC (JO15).

DBGC heren prolongeert titelDe finale bij de heren ging dit jaar tussen DBGC en Den Bommel. Net als vorig jaar mag Don Bosco Grijsoord Combinatie zich een jaar lang de beste zaalvoetbalploeg van het eiland noemen. Tijdens de poulewedstrijden was al voor veel toeschouwers duidelijk dat DBGC één van de ploegen in de finale zou worden. Tegen wie ze daarin zouden spelen, daar waren de meningen over verdeeld. Stellendam leek de beste papieren te hebben. De ploeg had genoeg aan 1 punt in de laatste twee wedstrijden, maar er werd echter verloren van Den Bommel en DVV'09. Samen met deze twee laatste ploegen had Stellendam 10 punten. Op basis van onderling resultaat, mocht Den Bommel aantreden in de finale.

DBGC kreeg beste kansen. Na de eerste 10 minuten stond het 2-0 voor de ploeg uit Oude-Tonge dankzij doelpunten van Tim Mackloet en Dennie van Druningen. In de tweede helft van de wedstrijd wist opnieuw Mackloet het net te vinden, evenals zijn ploeggenoot Jeroen Sep. Namens Den Bommel deed Roben dos Santos iets terug.

FIOS winnaar dames toernooiBij het dames toernooi ging de finale tussen FIOS en De Jonge Spartaan. Beide ploegen waren gevaarlijk voor het vijandelijke doel. FIOS werd winnaar van De Vogel Champions League door twee doelpunten van Maartje Huibrechtse.

Winnaar van het veteranentoernooi werden "de Geiten", een ploeg met oud-voetballers. Zij werden eerste in een poule met Flakkee, DVV'09 en Melissant.

Primeur: veteranen toernooiVoor het eerst speelden de veteranen een onderling toernooi. Ook dit was een succes en zeker voor herhaling vatbaar. Winnaar van het veteranentoernooi werden "de Geiten", een ploeg met oud-voetballers. Zij werden eerste in een poule met Flakkee, DVV'09 en Melissant.

Al met al een prachtige sportieve happening voor een jong en oud. De organisatie verdient dan ook een groot compliment.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!