Ds. K.J. Kaptein neemt afscheid van Middelharnis/Sommelsdijk

Artikel geplaatst op: 10-01-2017

SOMMELSDIJK – De kansel van de Hersteld Hervormde gemeente Middelharnis/Sommelsdijk is sinds zondag 8 januari leeg. Na ruim vier jaar aan deze kerkelijke gemeente verbonden te zijn geweest nam ds. K.J. Kaptein er zondagmiddag afscheid in verband met het beroep dat hij aannam dat de Hersteld Hervormde gemeente te Ridderkerk afgelopen najaar op hem uitbracht. Zijn afscheidspreek hield ds. Kaptein naar aanleiding van Openbaring 3 vers 20: 'Zie, Ik sta aan de deur, en Ik klop; indien iemand Mijn stem zal horen, en de deur opendoen, Ik zal tot hem inkomen, en Ik zal met hem avondmaal houden, en hij met Mij.' Als thema van de preek noemde de vertrekkende predikant 'Jezus aan de deur'. Hij stond stil bij drie gedachten: 1) Wie Hij is, 2) Wat Hij doet en 3) Wat Hij belooft. Lees het volledige artikel in onze (abonnee-)editie van a.s. vrijdag 13 januari.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!