Landelijk ‘Groot Reformatiekoor’ ook op Goeree-Overflakkee actief

Artikel geplaatst op: 10-01-2017

MIDDELHARNIS – Het is dit jaar 500 jaar geleden dat Maarten Luther zijn ’95 stellingen’ timmerde aan de deur van slotkapel in Wittenberg. 1517 werd daarmee het geboortejaar van de Reformatie. En bij 500 jaar Reformatie zal dit jaar op verschillende wijze worden stilgestaan. Onder andere door Het Groot Reformatiekoor, dat vorig jaar al werd opgericht en al enkele malen van zich heeft laten horen, maar dat ook in 2017 nog genoeg op het programma heeft staan.

Het Groot Reformatiekoor – partner van Stichting Refo500 – is een nationaal interkerkelijk gemengd koor dat, verdeeld over verscheidene afdelingen met diverse dirigenten, op regionaal niveau repeteert. Ook Goeree-Overflakkee kent een afdeling. Wie belangstelling heeft en ouder is dan 16 jaar kan zich nog aansluiten en is hartelijk welkom.

Reformatie gerelateerdHet Groot Reformatiekoor voert een aantal composities uit dat gerelateerd is aan de Reformatie dan wel aan Maarten Luther. Onder andere een speciaal voor de Reformatieherdenking gecomponeerde Reformatie-Cantate, ‘Een vaste Burcht’, Geneefse Psalter, maar ook werken van J.S. Bach. Diverse instrumentalisten zullen het vocale ondersteunen, met onder andere pianist Joost van Belzen en aan het orgel Peter Wildeman, terwijl de algehele muzikale leiding in handen is van Martin Zonnenberg.

Seizoen 1Na enkele repetitieavonden per koorafdeling werden het afgelopen jaar – seizoen 1, en daarom ook ‘Groot Reformatiekoor 1’ – al enkele zanguitvoeringen gegeven, met aansluitend een groot gezamenlijk optreden in de Sint Joriskerk te Amersfoort. Hier werd, zij het deels, ook de Reformatie-Cantate uitgevoerd. Groot Reformatiekoor 1 geeft, voordat seizoen 2 van start gaat, nog twee uitvoeringen in de regio rond Goeree-Overflakkee: op zaterdag 4 februari a.s. in de Grote Kerk te Dordrecht en op zaterdag 11 maart a.s. in de Nieuwe Kerk te Zierikzee.

Seizoen 2In april 2017 gaat seizoen 2 van start en heet het dan ‘Groot Reformatiekoor 2’. Opnieuw staan per regio meerde repetitieavonden en zangavonden geagendeerd, met aansluitend twee gezamenlijke optredens van alle afdelingen tegelijk, met in totaal zo’n 500 zangers. En met integrale uitvoering van de Reformatie-Cantate. Op zaterdag 28 oktober opnieuw in de Amersfoortse Joriskerk en op dinsdag 31 oktober, de 500e Hervormingsdag, in de Grote Kerk te Dordrecht.Na afloop van het tweede seizoen wordt een vierdaagse koorreis gemaakt naar de Luthersteden Wittenberg en Erfurt en wordt een bezoek gebracht aan de Wartburg.

Goeree-OverflakkeeZoals gezegd kent ook Goeree-Overflakkee een afdeling van Het Groot Reformatiekoor. Dit staat onder dirigentschap van Cees het Jonk en studeert in de Christelijke Gereformeerde Kerk, Hoflaan 41 te Middelharnis. De oefenavonden zijn op 18 april, 5 september, 19 september en 3 oktober 2017. Inloop vanaf 19.30 uur, de repetities starten om 19.45 uur.

OpgevenDeelname aan Het Groot Reformatiekoor 2 kost € 75. U ontvangt dan een gedrukte muziekmap van het koor en een oefen-Cd met uw eigen zangpartij erop. Opgeven kan via www.reformatiekoor.nl,waar veel meer informatie te vinden is.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!