Le Vieux Village in Ouddorp is sfeervolle Thee- en Koffiewinkel

Artikel geplaatst op: 2-1-2017

OUDDORP - Twee jaar geleden liep Jacqueline ter Linden op de Boompjes in Ouddorp de thee- en koffiewinkel Le Vieux Village binnen. Het trok haar aan. Het straalde gezelligheid uit en de eigenaresse had een medewerker nodig. Ze is er sindsdien niet meer weggegaan. Sterker nog. In april van dit jaar nam zij de winkel over. De eerste indruk presenteert een eilandelijk unieke locatie waar liefst 80 soorten losse thee worden aangeboden. Samen met gemalen- en bonenkoffie, diverse serviesonderdelen van topmerken, handgemaakte biologische chocolade en alle benodigdheden die het drinken van thee en koffie zo aantrekkelijk maken. Reden om eens nader kennis te maken met Jacqueline in haar sfeervolle winkel.

Door Jaap Ruizeveld

Jacqueline (41) is geboren in Goedereede, moeder van twee dochters, gehuwd en wonend in Ouddorp. Terwijl klanten - tussen ons gesprek door - snel en vaardig worden geholpen blijkt ze over een gedegen vakkennis te beschikken. Niet verwonderlijk. Ze volgde een opleiding in België bij Ann van Steenkiste, onder andere bekend van het bestsellerboek "De stille kracht van thee". Voor een buitenstaander brengt Jacqueline je heel snel op de hoogte van alles wat met thee en koffie te maken heeft. Zoals dat thee, getrokken van de theeplant Camelia sinensis alleen het predicaat thee mag voeren. Rooibos, sterrenmix, zoethout, kamille, munt en brandnetel worden als thee gezet maar zijn het in feite dus niet. Het zijn aftreksels van genoemde kruiden. Weet u bijvoorbeeld dat thee een geweldige opmars maakt. De Nederlander drinkt gemiddeld 100 liter thee per jaar en nog elk jaar neemt deze hoeveelheid met 2 procent toe. Daarmee nadert de theeconsumptie al flink die van koffie.

Populaire drankOok dat je thee de hele dag kunt drinken, terwijl je het aantal kopjes koffie duidelijk moet doceren. Dat je groene / witte thee niet met kokend water moet mengen. Dat verse thee geen kunstmatige toevoegingen kent en dat thee van losse gedroogde blaadjes zorgt voor echte verse thee. "Thee is het meest populaire drankje ter wereld", benadrukt Jacqueline. In haar winkel aan de Boompjes is er naast de verkoopruimte ook een klein. maar knus zithoekje ingericht om even van een kopje thee of koffie te genieten. Een bezoeker bestelt een cappuccino en hij wordt direct bediend. Klantvriendelijkheid staat hoog in het vaandel van Le Vieux Village.

BiologischBiologische producten staan toenemend in de belangstelling. En als je het eens uit wilt proberen dan zijn er de " proefzakjes" die je voor één euro al kunt meenemen. Gemiddeld kost een zakje thee van 100 gram rond 4 euro. Aan de wanden staan o.a. prachtige collecties Tokio-design (schaaltjes, bordjes, mokken), Japanse Zero theepotjes, servies van Pip Studio ( met komend jaar een nieuwe - kleuren - collectie) en geschilderde producten van Emma Bridgewater opgesteld. Op tafels ligt een ruime sortering handgemaakte chocolade van Arthur Tuybol uit Alblasserdam. Even terugkomend op het biologische element. Le vieux Village wil gezond bezig zijn met haar producten. "Ik laat het klanten allemaal zien. Men kan het ruiken en vervolgens een keuze maken", zegt Jacqueline. Ook vertelt ze graag over de gouden regels van het goede theezetten zoals juiste temperatuur en trektijd en o.a. het belang van direct serveren.

BekendheidEen klant meldt zich voor een pak koffie. Even de geëtaleerde aanduidingen langs lopen. Biologisch, gemalen, bonen, espresso en filter. De keuze is vervolgens snel gemaakt. Niet alleen uit de Kop van Goeree maar ook uit de rest van het eiland weten klanten de winkel aan de Boompjes te vinden. Dat geldt ook voor toeristen en recreanten. Niet alleen in het zomerseizoen maar ook nu, bij hun verblijf tijdens de feestdagen in eigen chalet of woning, stappen ze de winkel binnen. En of het nu om een zeefje gaat of om een grotere bestelling, ieder is hartelijk welkom onderstreept Jacqueline haar verhaal. Ze verzorgt ook desgevraagd zendingen per post. " Ik ben blij met de winkel zegt ze, die door bezoekers als sfeervol en origineel wordt aangeduid". Le Vieux Village is in het winterseizoen geopend op dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur: info(@ levieuxvillage.nl


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!