Kees van der Staaij signeert en overhandigt eigen boek in Sommelsdijk

Artikel geplaatst op: 24-12-2016

SOMMELSDIJK – Het is geen dagelijkse bezigheid voor hem, het signeren van boeken, maar deze maand heeft hij in den lande toch al verschillende signeersessies gehad: Tweede Kamer SGP fractievoorzitter Kees van der Staaij. Vrijdagavond 23 december was hij hiervoor ook te gast bij Boekhandel Van der Boom te Sommelsdijk, waar hij voor kopers van zijn nieuwe boek ‘Goede gesprekken’ hun exemplaar voorin van een handtekening voorzag.

Het boek, uitgegeven door Prometheus in Amsterdam, verscheen in november en beleeft in vier weken tijd zijn vierde druk. In ‘Goede gesprekken’ verhaalt Van der Staaij tien ontmoetingen met mensen die indruk op hem hebben gemaakt, die voor het vormen van meningen hem iets te zeggen hadden. Onder hen zijn vader, opperrabijn Jacobs, of relatietherapeut Grethe van Duijn, maar ook cabaretier Claudia de Breij. Met hen, en anderen, voerde Van der Staaij inspirerende gesprekken en daarvan doet hij in zijn nieuwe boek verslag.Boekhandel Van der Boom slaagde erin om de SGP-voorman naar Goeree-Overflakkee en naar zijn winkel te halen. En diverse belangstellenden maakten van de gelegenheid gebruik, niet alleen om voor € 16,95 een exemplaar van ‘Goede gesprekken’ aan te schaffen, met voorin een handtekening van de auteur-politicus, maar ook om een persoonlijke ontmoeting en een kort gesprek met hem te hebben. Dit werden geen politieke verhandelingen, maar wel klonken veel woorden van waardering aan het adres van Van der Staaij voor de wijze waarop hij zijn werk in de Kamer verricht. Wie niet in de gelegenheid was om vrijdagavond naar de boekhandel te gaan maar toch graag een persoonlijk gesigneerd exemplaar had, kon bij Van der Boom een bestelling plaatsen. De boekhandel zorgde er dan voor dat Van der Staaij ook die boeken van een handtekening voorzag. En het moet gezegd: het waren vooral de bestelde exemplaren, verscheidene stapels waren ‘t, die hij vrijdagavond signeerde. En natuurlijk, de komende en gaande man en vrouw, díe gingen voor. ‘Veel leesgenoegen!’ schreef hij dan, daaronder zijn handtekening en tot slot de datum van 23 december. En met een handdruk overhandigde hij deze exemplaren aan hun nieuwe eigenaren.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!