Buurtbewoners Rubensplein denken weer aan hun oudere medemens

Artikel geplaatst op: 24-12-2016

MIDDELHARNIS – Het is al een beetje traditie aan het worden aan het Rubensplein in Middelharnis: tegen het einde van het jaar zorgen de buurtbewoners ervoor dat de ouderen die er in het seniorenappartementencomplex wonen een aardigheidje krijgen. Om er blijk van te geven dat de jongere gezinnen in de wijk ook aan de ouderen denken.

Het is een idee dat één van de bewoonsters van het Rubensplein, Astrid Bliek, drie jaar geleden lanceerde en dat in de buurt meteen breed gedragen werd. Er werd een team gevormd dat in de wijk geld inzamelde om de oudere medemens rond de feestdagen met een presentje te verrassen. Ook dit jaar deed vrijwel iedereen weer mee. De eerste twee jaren werd de actie net voor Sinterklaas gehouden, dit jaar één dag voor Kerst. Met fijne medewerking van de Agrimarkt in Middelharnis kon er ditmaal voor worden gezorgd dat de senioren getrakteerd werden op een bloemstukje van drie hyacinten in een bakje. En met een boodschappenkar vol, in totaal 48 stuks, gingen Astrid, nog drie dames en zes kinderen zaterdagmorgen op stap om bij iedere oudere aan te bellen. Bij iedereen die de deur opendeed klonk het: “alstublieft, voor de kerst, van de buurt!” Naast het bloemstukje kregen de ouderen ook een papieren hart in handen gestopt met daarop de tekst: ‘De buurt wenst u fijne kerstdagen en een voorspoedig nieuwjaar’. Wat waren de ouderen weer aangenaam verrast door deze actie. En Astrid vindt ’t fantastisch om dit te organiseren. “Er voor elkaar zijn, iets voor een ander doen, behulpzaam zijn en zorg voor de naaste hebben. Erop letten dat alles goed gaat in de buurt, zeker ook met het oog op de ouderen”, legt ze uit. “Ik doe ’t echt vanuit m’n hart!”


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!