Heel Goeree-Overflakkee bakt: meer dan 1700 appeltaartpunten

Artikel geplaatst op: 20-12-2016

GOEREE-OVERFLAKKEE – Het was voor het derde jaar dat op Goeree-Overflakkee de actie ‘Heel Goeree-Overflakkee Bakt’ werd gehouden. En weer met een prachtig resultaat: met 215 gebakken en ingeleverde appeltaarten is de taartenbakactie nóg succesvoller dan vorig jaar. De initiatiefnemers Adviesgroep De Vogel en Albert Heijn De Berg zijn er dan ook reuze-enthousiast over.

De opzet van de actie ‘Heel Goeree-Overflakkee Bakt’ is gebaseerd op het thema ‘Zorgen voor elkaar’. Met die gedachte als achtergrond worden aan ’t eind van het jaar de inwoners van Goeree-Overflakkee uitgenodigd om appeltaarten te bakken en deze in te leveren bij één van de kantoren van Adviesgroep De Vogel. Die zorgt er vervolgens voor dat het lekkers terecht komt bij waar de actie uiteindelijk voor bedoeld is: de bewoners van de woonzorgcomplexen en van de gezinsvervangende huizen op het eiland. Bovendien kunnen dit jaar voor ’t eerst mensen ook appeltaarten bakken en afleveren bij ouderen die niet in zorginstellingen wonen, maar die ze zelf kennen en zo’n lekkere taart gunnen. Zorgen voor elkaar door gezamenlijk iets leuks te doen, en de ouderen in het zonnetje zetten, daar gaat het dus om. Daarnaast worden de deelnemers uitgenodigd om foto’s van hun bakactiviteiten te delen op de sociale media, waaraan ook een prijs wordt verbonden.De actie werd twee jaar geleden gelanceerd door Adviesgroep De Vogel. Die is aan ’t eind van het jaar druk bezig met het vergelijken van zorgverzekeringen, om voor klanten uit te zoeken welke zorgverzekeraar het beste pakket biedt voor de gunstigste premie. Vanuit díe aandacht voor de zorg ontstond toen bij De Vogel het idee van de taartenbakactie. Een idee dat op Goeree-Overflakkee heel goed werd ontvangen. Sinds vorig jaar is ook Albert Heijn De Berg in Ouddorp partner van de actie. Deze stelt de ingrediënten voor het bakken van de taarten gratis beschikbaar. En evenals vorig jaar verzorgden ditmaal Verpak De Jong de gebaksdozen weer en Kranse Printwrx het nodige drukwerk.Zodra enkele weken geleden de actie van start ging, stroomden de inschrijvingen om mee te doen weer binnen. En met het totaalaantal gebakken taarten kunnen zo’n 1700 monden van ouderen én van het personeel in zorginstellingen gevuld worden met een variëteit aan appeltaarten. Afgelopen donderdagmiddag werd als eerste woonzorgcentrum De Vliedberg in Ouddorp voorzien. Daar werden de dozen met taarten – sommige dozen zelfs versierd of voorzien van een fraaie kaart of een mooi gedicht – dankbaar in ontvangst genomen en deden de eerste bewoners zich al gauw tegoed aan deze lekkernij van eigen bodem!


Eerdere berichten

Flakkeese broers veroveren Benelux met Ideapaint

17-7-2018

MIDDELHARNIS - Twee nuchtere Flakkeese broers leveren producten aan Microsoft, Converse, Ahold, Randstad, Coca Cola en &...

Oppositiepartijen geven signalen voor aanpak van zorgaspecten

17-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE – Van de oppositiepartijen in de gemeenteraad hielden ChristenUnie, PvdA en EVV een beschouwing...

Drie branden door droogte

17-7-2018

OOLTGENSPLAAT - Op het eiland zijn opnieuw branden ontstaan door de aanhoudende droogte. Bij Ooltgensplaat ontstond er m...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!