Auto Wisse voorziet woongroep Nieuw Rijsenburgh van knusse huiskamer

Artikel geplaatst op: 20-12-2016

SOMMELSDIJK – Eén van de bedrijven die aan ’t eind van het jaar geen wenskaarten meer verstuurt, maar het geld dat daarmee wordt bespaard aan een goed doel spendeert, is Auto Wisse te Dirksland. Dit jaar werd één van de woongroepen van Nieuw Rijsenburgh met een gift bedacht en daarvoor overhandigde Marjan Wisse maandagmiddag een cheque van € 500.

Het was de woongroep waar een oom van Jan en Marjan Wisse heeft gewoond en waaraan ze heel warme herinneringen heeft overhouden als het gaat over de verzorging en de aandacht die oom er heeft ontvangen. “Het is hier een fantastische woongroep”, herinnert Marjan zich. “Niets dan lof!” Marjans moeder is hier daarom ook vrijwilliger geworden, terwijl Marjan zelf in het verleden ook in deze zorginstelling heeft gewerkt, alleen heette het toen nog De Samaritaan. Alles bij elkaar reden genoeg voor Jan en Marjan Wisse om hun eindejaarsgift aan deze woongroep te schenken.En daar hadden ze er intussen al een mooie bestemming aan gegeven. Op de kopse kant van de gang waaraan de eigen kamers van de bewoners gelegen zijn was voldoende ruimte om er een apart zitje en een eethoek neer te zetten. Een soort zitje was er al wel, maar de stoelen daarvan waren aan vervanging toe. En omdat het zitje, in een rustige omgeving gesitueerd, voor sommige bewoners echt in een behoefte bleek te voorzien, als rustpunt om zich terug te trekken als ze ’t in de gezamenlijke woonkamer te druk vinden, werd besloten er een compleet huiskamertje van te maken, ingericht in dezelfde sfeer als die de meeste bewoners zich van vroeger thuis zullen herinneren. Een zitje met Windsor stoelen met kussens erin, een Zaans klokje en gezellige schilderijtjes aan de muur, een krantenbak met een zwartbakelieten telefoon erop en een eettafel met een velours tafelkleed erover, het is alsof je de woonkamer binnenstapt van veertig, vijftig jaar geleden. Bewoners zijn echt heel content met deze aanwinst. En als straks ook nog een servies in dezelfde sfeer is aangeschaft van de gift van Jan en Marjan, dan is ’t ‘huisje’ helemáál af.


Eerdere berichten

Flakkeese broers veroveren Benelux met Ideapaint

17-7-2018

MIDDELHARNIS - Twee nuchtere Flakkeese broers leveren producten aan Microsoft, Converse, Ahold, Randstad, Coca Cola en &...

Oppositiepartijen geven signalen voor aanpak van zorgaspecten

17-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE – Van de oppositiepartijen in de gemeenteraad hielden ChristenUnie, PvdA en EVV een beschouwing...

Drie branden door droogte

17-7-2018

OOLTGENSPLAAT - Op het eiland zijn opnieuw branden ontstaan door de aanhoudende droogte. Bij Ooltgensplaat ontstond er m...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!