De Snoeperij helpt Emely-Land School in Kenia

Artikel geplaatst op: 20-12-2016

DIRKSLAND – Of je ’t nu als jubileumgift of als eindejaarsgift wilt zien, het maakt eigenlijk niet zo veel uit, want het is beide waar. Erica Groenendijk van De Snoeperij in Dirksland heeft het tot traditie gemaakt dat elk jaar dat haar lekkere en sfeervolle bedrijf aan de Straatdijk bestaat ze een actie houdt ten bate van het goede doel. Nu is de jubileumactie van dit jaar inmiddels wel even geleden, maar maandagmorgen overhandigde ze haar gift alsnog, zodat ’t uiteindelijk zowel een jubileum- als een eindejaarsgift werd.

Medio mei dit jaar werd Erica benaderd door Emely Geuze van Emely-Land Diani Adventist School in Kenia met de vraag of Erica er iets in zag om met haar bedrijf een actie te houden ten bate van de Keniaanse school. Deze werkt hard aan uitbreiding van het aantal schoollokalen en aan een muur rond de school en natuurlijk zijn giften daarvoor meer dan welkom. Juist in die tijd zaten de schoolreisjes van de Dirkslandse basisscholen eraan te komen en in aanloop daarnaartoe houdt Erica al een paar jaar haar Snoeperijdagen: extra openstelling van haar knusse snoepwinkel voor de kinderen, die dan hun snoepvoorraad in kunnen slaan om mee te nemen op schoolreis. Erica besloot de helft van de opbrengst van de Snoeperijdagen dit jaar te verbinden aan de Emely-Land School en van diverse ouders ontving ze positieve signalen dat een goed doel aan de Snoeperijdagen was verbonden. Tijdens de afgelopen Snoeperijdagen was ’t dan ook weer topdruk. En Erica vond ’t een prachtige combinatie: kinderen die ’t hier goed hebben, doen op speelse wijze, via hun schoolreis, iets voor de arme kinderen in Kenia. In totaal leverde de actie € 350 op, wat ten goede komt aan de uitbreiding van de Emely-Land School.Emely Geuze is de drijvende kracht achter deze basisschool in Kenia, die door haar en de SDA Church in Ukunda werd opgezet. Inmiddels zo’n negentig kansarme kinderen in de leeftijd van 3 tot 9 jaar krijgen hier de mogelijkheid om gratis naar school te gaan. De kinderen leren er niet alleen schrijven, rekenen, Engels en hygiëne, maar krijgen ook Bijbels onderwijs en persoonlijke begeleiding én worden dagelijks voorzien van ontbijt, lunch en water. Het aantal leerlingen groeit, waardoor er tekort ontstaat aan ruimte en materialen om nieuwe kinderen op te vangen.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!