Dozenvol jassen voor Roemenië

Artikel geplaatst op: 20-12-2016

MIDDELHARNIS – In de loods van Stichting Oost Europa Werkgroep Middelharnis werden vorige week dozenvol winterjassen afgeleverd. Het was de opbrengst van de jassenactie die Buijsse Mode te Middelharnis kort daarvoor hield.

En een geslaagde actie was het, zo bleek. Bij aankoop van een nieuwe winterjas kregen klanten bij inlevering van hun oude exemplaar van Buijsse Mode een bedrag van € 50 of € 25 euro terug, afhankelijk van de aankoopprijs van de nieuwe jas. Twee weken zou de actie duren, maar vanwege het grote succes werd daar nog een week aan vastgeplakt. Op de vraag hoeveel jassen in totaal werden ingeleverd moet eigenaar Daan Buijze van de modewinkel het precieze aantal schuldig blijven. “Heel veel, hou ’t daar maar op”, zegt ‘ie. “En natuurlijk gooi je die kleding niet zo maar weg.” Bij de Stichting Oost Europa Werkgroep Middelharnis wist Daan dat de gebruikte jassen meer dan welkom zouden zijn om daarmee de arme medemens te helpen in de koude daar. In totaal elf volgestopte grote dozen leverde de jassenactie op en die werden vorige week donderdag dankbaar in ontvangst genomen door Jan van der Made en Wim Hoogmoed van de Oost Europa Werkgroep Middelharnis. Met het eerstvolgende transport naar Roemenië gaan de jassen mee. Op de plaats van bestemming daar zijn twee kringloopwinkels. Kleding die echt nog goed is wordt er voor zó’n prijs verkocht dat het enerzijds ook voor minderbedeelden betaalbaar is, maar dat anderzijds aan de verkoop toch nog wat wordt overgehouden, om daarmee de voedselhulp aan de allerarmsten te helpen bekostigen. Alle mindere kleding wordt regelrecht uitgedeeld aan wie echt niks heeft. Zo is de werkgroep al jarenlang actief voor de noodlijdende verre naaste. Wie daaraan ook een bijdrage wil leveren of meer wil weten over het werk van de werkgroep kan kijken op www.oosteuropa-werkgroep.nl.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!