Fikse brandmelding loop met sisser af

Artikel geplaatst op: 13-12-2016

NIEUWE-TONGE – In een grote opslagloods aan de Molendijk te Nieuwe-Tonge, achter het tankstation aan de N215, bleek afgelopen dinsdagmiddag brand te zijn ontstaan. Onder de dakplaten brandde het, waarschijnlijk veroorzaakt door elektriciteit, waarbij isolatiemateriaal was gaan ontbranden. Al de dag ervoor heerste een brandlucht in en rond het gebouw, maar die was niet te traceren. Totdat de volgende dag direct onder het dak het niet goed bleek te gaan. Toen bij bluspogingen door medewerkers in de loods het vuur alleen maar erger werd, werd de brandweer gealarmeerd, die uiteindelijk opschaalde tot ‘grote brand’. Dit vooral uit voorzorg dat wanneer de brand zich uit zou breiden tijdig voldoende materieel voorhanden zou zijn om het vuur te bestrijden, dit mede gelet op de bluswatervoorziening die op enige afstand van de loods ligt. De brandweer heeft het dak van de opslagloods open gezaagd om bij de brandhaard te kunnen komen. Doordat in vroeg stadium de brandweer ter plaatse kwam, is een grote brand voorkomen.


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!