Gratis bootcampen in Stellendam

Artikel geplaatst op: 13-12-2016

STELLENDAM - Gratis sporten met een hoge funfactor. Dat is het concept van de bootcamp, die Sindy van de Ree volgend jaar start in Stellendam. "Ik wil graag iets doen voor mijn dorp en sporten brengt mensen bij elkaar."

Door Martijn de Bonte

De bootcamp is bedoeld voor mensen van 18 tot 50 jaar. Iedereen kan meedoen op zijn eigen niveau, de sportieve activiteiten zijn voor zowel fanatieke sporters als mensen die normaal gesproken niet aan sporten toekomen. Na een oproep op Facebook heeft Sindy al veertien aanmeldingen binnen. Niet alleen uit Stellendam, maar ook uit Ouddorp en andere plaatsen. Sindy legt uit: "Iedereen die mee wil doen mag meedoen, dus ook mensen die uit andere plaatsen komen. Er zijn verder geen verplichtingen, je kan gratis meedoen en bent niet verplicht om iedere week te komen. Het is en blijft ook in de toekomst gratis."

Haar motivatie is dat Sindy uit eigen ervaring weet dat sporten goed is voor je lichaam, zeker in combinatie met gezonde voeding. "Het is 20 procent training en 80 procent voeding." De lessen geeft ze samen met haar man. Met de groep gaan we dan door het dorp heen en doen overal sportieve activiteiten in de buitenlucht. Dus het is ook nog eens goed voor de veiligheid in het dorp. Mijn man werkt bij de garage, daardoor zijn oefenen met autobanden ook een optie." De bootcamp is buiten en gaat in principe altijd door. "Als het noodweer is wordt er een binnenlocatie gezocht om te kunnen sporten. Desnoods schuif ik alle stoelen opzij in onze woonkamer." Sindy: "Maar als het alleen maar regent gaan we gewoon buiten sporten. We zijn niet van suiker."

Sindy werkt zelf drie dagen in de week als bloemist, daarnaast is ze, zoals ze het zelf zegt: 'Promotor van een gezond ontbijt'. Een goed begin van de dag is belangrijk, ik verkoop ook voedingsproducten die bijdragen aan de gezondheid. De enthousiaste Sindy heeft nog een heleboel toekomstplannen: "In de zomer kunnen we misschien een barbecue organiseren. En als de deelnemers het leuk vinden kunnen we meedoen met sportieve evenementen zoals de Ladiesrun in Rotterdam of Viking Run. Bij de bootcamp kan je socializen en werken aan je gezondheid. Het lijkt me leuk als vrienden elkaar iedere week ontmoeten bij de bootcamp, dat is leuker dan samen thuis hangen."

Aanmelden

De eerste bootcamp is op donderdag 5 januari. De bootcamp is vanaf die datum iedere week op donderdagavond van 19.15 tot 20.45 uur. Deelname is gratis, wel graag vooraf aanmelden, dat kan via 06-10541074. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina '24 Fitclub Stellendam'.


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!