Maak Nederland Onbeperkt

Artikel geplaatst op: 13-12-2016

MIDDELHARNIS – 'Eigen vervoer, zodat we een dagje weg kunnen.' 'Computercursus.' 'Respect hebben voor elkaar en met respect behandeld worden.' 'Meer uitstapjes.' Er waren al heel wat wensen op de grote kaart geplakt toen vrijdagmiddag 9 december de publiekscampagne Nederland Onbeperkt van start ging in brasserie Dok16 op het terrein van Hernesseroord. En er kwamen nog meer post-its bij, onder andere van wethouder Gerrit de Jong, die de start kwam opluisteren.

Tekst en foto: Kees van Rixoort

Maak Nederland Onbeperkt. Om deze oproep draait de publiekscampagne van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN). "We vragen twee jaar lang extra aandacht voor het verbeteren van de toegankelijkheid voor mensen met een beperking", zei campagne-panellid Maurits Emmen bij de kick-off. "Zo onbeperkt mogelijk door het leven gaan, daar gaat het om. De toegankelijkheid is er wel, maar het kan altijd beter. We willen verder. Daarom vragen we aan de mensen met een beperking: wat zouden jullie willen bereiken in je eigen omgeving, wat zouden jullie doen om de toegankelijkheid te verbeteren?"

Rilana had de eer het startsein te geven. Ze plakte haar wens op het bord tussen de andere post-its: 'Ik wil meer bezoek, niet alleen in het weekend, maar ook door de week.' Vervolgens gaf ze Maurits Emmen een cadeau.

Daarna was het de beurt aan wethouder De Jong. Hij sprak van een goed initiatief en voegde daar een wens op het bord aan toe: een Onbeperkt Goeree-Overflakkee. "Op Goeree-Overflakkee uitmunten door excellente zorg. Bij Zuidwester, maar ook bijvoorbeeld in het ziekenhuis en in de ouderenzorg. Daar gaan we voor. Dat is mijn droom voor een Onbeperkt 2017 op Goeree-Overflakkee. Geen grenzen, maar één aansluitend zorgnetwerk, dat moeten we realiseren."

Lees verder in de krant van dinsdag 13 december 2016.


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!