Eerste rugbywedstrijd gespeeld

Artikel geplaatst op: 13-12-2016

STAD AAN 'T HARINGVLIET - Afgelopen zaterdag schreven de rugbyers van E.F.R.C. Eilanders geschiedenis door de eerste rugbywedstrijd op Goeree-Overflakkee te spelen. Na de aftrap door wethouder Gerrit de Jong knalden de mannen er meteen stevig in. Tegenstander WRC-Te Werve 2 door een aantal blessures en verplichtingen van spelers voor hun eerste team aangevuld met spelers van de Eilanders namen brutaal de leiding maar Leendert Maliepaard zorgde met een mooie break voor de gelijkmaker en de eerste Eilanders try op eigen bodem. De mannen van coach Jan Schaap zetten goed druk maar zagen de tegenstander uit Den Haag toch weer de leiding nemen voordat winger Chiem van Woerkom met een prachtige run over 40 meter de ploegen weer gelijk zette. De conversie werd door captain Niek Verkerk verzilverd waardoor met een 12-10 stand gerust werd.

Ondanks het druilerige weer waren er zo'n 100 toeschouwers op de wedstrijd in Stad aan 't Haringvliet afgekomen die ook de tweede helft met volle teugen genoten van de keiharde tackles, mooi uitgevoerde line-outs en het aanvalsspel van beide partijen. De gasten hadden in de tweede helft het betere van het spel en door twee try's van Eilandersspelers Joost van Niel en David Bijloo namen ze de voorsprong. De Eilanders knokten voor elke meter en zagen hun werk beloond door nog een try van Chiem van Woerkom, maar WRC-Te Werve scoorde nog een keer en met rake conversies van wederom gastspelers aan hun kant, Joost Kastelein en Bart Knape trokken ze toch aan het langste eind en werd de eerste rugbywedstrijd op ons eiland afgesloten met een 17-29 overwinning voor de gasten in het zwart.

Deze historische wedstrijd die live verslagen werd door RTV Slogo heeft zeker indruk gemaakt bij het publiek en de Eilanders mogen de komende weken zeker rekenen op nieuwe mensen op de trainingen dinsdag op het Concordiaveld in Middelharnis en op vrijdag bij SNS in Stad aan 't Haringvliet.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!