Sintcadeau voor alle woonzorglocaties van CuraMare

Artikel geplaatst op: 9-12-2016

GOEREE-OVERFLAKKEE - Op 5 december ontvingen alle woonzorglocaties van CuraMare een bijzonder sintcadeau voor de bibliotheek. De heer C. van der Klundert, bewoner van Ebbe en Vloed, had de eer om namens alle woonzorglocaties het boek 'Geschiedenis van kerken en orgels op Goeree-Overflakkee' in ontvangst te nemen van schrijver de heer H. Alblas uit Oude-Tonge.

Het boek brengt mensen op de woonzorglocaties van Ebbe en Vloed, Geldershof, De Vliedberg en Nieuw Rijsenburgh samen. Het brengt herinneringen boven, herkenning en er ontstaat een gesprek. Zo ook tussen de heer Alblas en de heer Van der Klundert direct na de overhandiging. Ook andere bewoners van Ebbe en Vloed waren nieuwsgierig en al snel ging het gesprek over geloof, kerken en orgels op het eiland.

De heer Alblas heeft ruim 7,5 jaar gewerkt aan het boek. Hij startte in januari 2008, het jaar van het religieus erfgoed. Een boek vol illustraties, geschiedenis en informatie over bekende en minder bekende kerken op Goeree-Overflakkee. Ook een overzicht van predikanten per kerk ontbreekt niet en gaat soms terug tot in 1100 na Christus. Het is bijgewerkt tot december 2015. 'Het is een hoop werk geweest en er staan prachtige foto's in, constateerde de heer Van de Klundert.

De heer Alblas heeft met veel plezier aan het boek gewerkt. De opbrengst van het boek gaat naar twee goede doelen. Het boek is op 4 plaatsen op Goeree-Overflakkee te koop. Bij Bruna in Oude-Tonge en Middelharnis, bij Van der Boom in Sommelsdijk en Akershoek in Ouddorp.


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!