Auto Wisse, nu ook voor elektrische auto’s

Artikel geplaatst op: 02-12-2016

DIRKSLAND – Voor onderhoud en reparatie aan elektrische- en hybrideauto’s is Auto Wisse in Dirksland helemaal klaar. Jan Wisse heeft de nodige opleidingen ervoor behaald en is wat dat betreft gesteld voor de toekomst.

Al eerder volgde Jan een dergelijke opleiding, een paar jaar geleden, maar omdat de technieken inmiddels toch weer zijn veranderd én ook gewoon omdat hij er aardigheid in had om dat te doen, z’n kennis op peil houden, heeft hij in de achterliggende tijd opnieuw cursussen gevolgd op het gebied van elektrische- en hybridevoertuigen.“Wat het mechanische deel van deze auto’s betreft komt ’t allemaal wel een eind overeen met de niet-elektrische auto’s”, zegt Jan, “maar zodra het elektrische deel erbij betrokken is, wordt ’t anders. En dat heb je al vrij snel. Letterlijk van levensbelang is het dan dat de accu van de auto wordt losgekoppeld. Daar staan zeer hoge spanningen op, van rond de 500 Volt. In combinatie met de Ampères die er doorheen gaan is dat een dodelijke spanning. Daarom moet bij werkzaamheden aan deze auto’s het gebied rond de wagen, of rond de brug waar de auto op staat, worden afgezet met rood-witte paaltjes en een rood-witte ketting erdoorheen, opdat geen derden er in de buurt komen. En als monteur draag je bij de uit te voeren werkzaamheden speciale veiligheidshandschoenen.”Er zijn drie soorten hybrideauto’s: die volledig op elektrische stroom rijden, die zowel op elektrische stroom als op diesel of benzine rijden en auto’s die een kleine motor hebben die op fossiele brandstof draait, maar alleen om de accu op te laden. Aan alle drie de soorten kan Jan na het behalen van z’n laatst gevolgde opleiding alle werkzaamheden uitvoeren. Aan de muur prijkt dan ook het bordje ‘Erkend hybride EV specialist’.Auto Wisse heeft al enkele klanten die elektrisch rijden en het aantal hybrideauto’s dat op de markt komt groeit. “Op die toekomst moet je als garagebedrijf inspelen”, zegt Jan. “Wat dat betreft is ons bedrijf er klaar voor.”


Eerdere berichten

De Rijnmond Zomertoer op Goeree-Overflakkee

16-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 juli staan alle kanalen van RTV Rijnmond in het teken van Goer...

Zesde editie Muziek in de Voorstraat

16-7-2018

MIDDELHARNIS - Vrijdag 21 september wordt de zesde editie van Muziek in de Voorstraat gehouden. Het thema is 'Wereld...

Beiaardconcert door Boudewijn Zwart

16-7-2018

GOEDEREEDE - Deze zomer organiseren de gemeente Goeree-Overflakkee en de Stichting Goereese Gemeenschap een aantal beiaa...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!