‘Wie goed doet, goed ontmoet’

Artikel geplaatst op: 02-12-2016

MIDDELHARNIS – “Wie goed doet, goed ontmoet, zeg ik altijd maar”. Met die gedachte ging Judith de Lange uit Ouddorp aan de slag om zich in te zetten voor Voedselbank Goeree-Overflakkee. Nee, niet vanuit de hoop te zijner tijd zelf dat goede te mogen ontmoeten, maar andersom: om de Voedselbank goed te doen.

Uit ervaring weet Judith (44) wat ’t is om de Voedselbank nodig te hebben. En iedereen, wie dan ook, kan door onverwachte omstandigheden zo maar in diezelfde situatie raken, zo laat de praktijk meermaals zien. En juist vanuit die eigen ervaring is ’t dat Judith graag iets voor de Voedselbank terug wilde doen, nu ’t haar gelukkig weer beter gaat. Erover denkend hoe ze dat aan zou kunnen pakken kwam ze op het idee om de winkeliersactie die in Ouddorp gehouden werd aan te wenden voor het goede doel. In het kader van de winkeliersactie kregen klanten bij de Jumbo na inlevering van vijf kassabonnen gratis een pak speculaas. “Als nu veel klanten hun kassabonnen af zouden staan om speculaas aan de Voedselbank te doneren, hoe leuk zou dat zijn”, dacht Judtih. Coen Sperling, eigenaar van de Ouddorpse Jumbo, vond ’t een prima idee en op Facebook plaatste Judith een oproep om hieraan mee te doen. In de Jumbo kwam een inzamelplek waar klanten die Judiths actie een warm hart toedroegen acht weken lang hun kassabonnen achter konden laten. En dat bleken er heel veel te zijn, zodat de Voedselbank overladen zou worden met speculaas! Eigenlijk te veel van ’t goede. Maar Coen bleek bereid om een deel van de speculaaspakken om te ruilen voor andere levensmiddelen en in overleg met Judith, die uit ervaring weet welke producten heel geschikt zijn, kwam een gevarieerde grote hoeveelheid producten tot stand, die vorige week dinsdagavond aan de Voedselbank werd overhandigd. Koffie, vruchtensap, houdbare melk, appelmoes, blikgroente, pannenkoekmix, chips, momentsoep, knakworstjes en natuurlijk speculaas. Judith was sprakeloos toen ze de opbrengst van haar actie zag staan. Maar ook ontzettend dankbaar naar iedereen die eraan meedeed. “Daarom is ‘t eigenlijk niet mijn actie, maar van állen die eraan hebben bijgedragen. Zéker ook van Coen Sperling en zijn superlieve kassières!”, wil Judith graag kwijt. En ook de aanwezige medewerksters van de Voedselbank waren dinsdagavond ontzettend verrast met de bijdrage die ze in ontvangst mochten nemen. “Geweldig dat iemand in dít voor elkaar krijgt!”


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!