GO Classic levert € 20.000 op voor drie goede doelen

Artikel geplaatst op: 02-12-2016

MIDDELHARNIS – In de Rabobankzaal in het Diekhuus werd vorige week dinsdagavond de opbrengst van de laatstgehouden GO Classic bekendgemaakt en in chequevorm overhandigd aan de drie goede doelen die eraan verbonden waren. Naast de Leontien Foundation waren dat ook twee eilandelijke doelen: Stichting Lokale Omroep Goeree-Overflakkee en Stichting Juunrenne. Eerstgenoemde mocht € 6.000 in ontvangst nemen, de laatste twee elk € 7.000.

Het was de vierde editie van het wielerevenement die dit jaar gehouden werd, op zaterdag 10 september jl., met in totaal 1034 deelnemers die zich op de pedalen zetten voor een toertocht voor het goede doel, met een fietsafstand van 70, 115 of 150 kilometer. “We mogen terugzien op een schitterende dag, met schitterend weer en waaraan we schitterende beelden hebben overgehouden. Bovendien hebben we met deze dag voor de NTFU, de grootste wielersportbond van Nederland, de hoogste kwaliteitsscore behaald die je krijgen kunt: drie sterren!” Dat zei dinsdagavond een tevreden terugblikkende Jan van der Slik, voorzitter van de eilandelijke Rotaryclub, die initiatiefnemer en organisator is van de GO Classic. De club hield deze avond één van haar partneravonden, waarop dus ook de partners van de leden welkom zijn. Op de agenda stond een heerlijk buffet waarvan men zich in de foyer van het Diekhuus tegoed deed, met daarna de afsluiting van GO Classic 2016. Die afsluiting bestaat vooral uit het bekendmaken en overhandigen van de opbrengst, zodat tijdens de partneravond van 29 november ook de vertegenwoordigers van de goede doelen aanwezig waren.Namens de Leontien Foundation nam stichtingsvoorzitter Cees Pille ‘zijn’ cheque in ontvangst, namens stichting Juunrenne was ’t Jan Verbiest die hiervoor op het podium verscheen en namens SLOGO kwam Teun Bakelaar naar voren én om nog eens te vertellen waar ze mee bezig zijn en wat de stand van zaken op dit moment is én om de financiële bijdragen in ontvangst te nemen die voor hen klaarlagen en die in grote dankbaarheid in ontvangst werden genomen. Volgend jaar beleeft de GO Classic haar eerste lustrum. De voorbereidingen daarvan zijn inmiddels in gang gezet.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!