Verwenavonden voor vrijwilligers Nieuw Rijsenburgh

Artikel geplaatst op: 01-12-2016

SOMMELSDIJK – "Het is november, bijna het einde van het jaar. Zoals ieder keer zeg ik het weer: jullie staan altijd voor ons klaar." Het zijn twee regels uit het gedicht waarmee coördinator vrijwilligerswerk Lia Vervloet van Nieuw Rijsenburgh op de dinsdagavonden 15 en 29 november in totaal zo'n 170 vrijwilligers welkom heette die, verdeeld over twee verschillende groepen, een gezellige avond kregen aangeboden in Nieuw Rijsenburgh.

Het waren een soort verwenavonden, om de vrijwilligers te bedanken voor hun belangeloze inzet voor het woonzorgcentrum en zijn bewoners. En voor het feit dat die keer op keer op de vrijwilligers kunnen rekenen.

WorkshopsTijdens de eerste avond kregen de vrijwilligers een aantal workshops aangeboden waar ze uit konden kiezen. Vier verschillende bleken het meest in trek en die vonden dan ook plaats: bloemschikken, tekenen, brocante maken en ontspannende massage. Zestig vrijwilligers kozen voor een creatieve workshopavond met veel onderlinge gezelligheid. Terwijl onder hun handen iets moois tot stand kwam, werden ze regelmatig bediend met smakelijke hapjes en drankjes.

MaaltijdMaar wie liever een héle avond culinair genot had, kon kiezen voor deelname aan een driegangenmaaltijd, bestaande uit koud en warm buffet, dat twee weken later op het programma stond. Daarvoor zetten 110 vrijwilligers zich aan tafel in het restaurant van Nieuw Rijsenburgh.

JubilarissenTijdens beide avonden werden ook diegenen in het zonnetje gezet die als vrijwilliger een jubileumwaardig aantal jaren in Nieuw Rijsenburgh actief zijn. Het waren Ada Baas, Jan van Dijk en Hannie van Nimwegen die alle drie 12,5 vrijwillige dienstjaren hebben vervuld, Nel van Schilfgaarden heeft er 25 jaar opzitten en Ina Kievit maar liefst 30 jaar. Als extra blijk van waardering kregen zij op hun vrijwilligersavond een cadeaubon en een kleurige bos bloemen mee naar huis.

Nieuwe vrijwilligers welkomIn totaal heeft Nieuw Rijsenburgh momenteel 236 vrijwilligers en dat aantal groeit nog steeds. En nieuwe vrijwilligers blijven te allen tijde welkom. Wie meer wil weten of zich aan wil melden kan contact opnemen met Lia Vervloet, tel. 06 83966427 (maandag t/m woensdag), e-mail l.vervloet@nieuwrijsenburgh.nl.


Eerdere berichten

Flakkeese broers veroveren Benelux met Ideapaint

17-7-2018

MIDDELHARNIS - Twee nuchtere Flakkeese broers leveren producten aan Microsoft, Converse, Ahold, Randstad, Coca Cola en &...

Oppositiepartijen geven signalen voor aanpak van zorgaspecten

17-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE – Van de oppositiepartijen in de gemeenteraad hielden ChristenUnie, PvdA en EVV een beschouwing...

Drie branden door droogte

17-7-2018

OOLTGENSPLAAT - Op het eiland zijn opnieuw branden ontstaan door de aanhoudende droogte. Bij Ooltgensplaat ontstond er m...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!