Refugium wacht grootscheepse verbouwing en uitbreiding

Artikel geplaatst op: 26-11-2016

SOMMELSDIJK – Woonlocatie Refugium aan de Stoofhoek in Sommelsdijk gaat verbouwen en uitbreiden. Sjaloom Zorg, waar Refugium onder valt, en Woongoed GO, die eigenaar is van het gebouw, hebben met Architectenbureau Born B.V. BNA een nieuw concept voorbereid waarbij het huidige gebouw opgaat in een beduidend groter geheel. Aannemersbedrijf Van den Nieuwendijk te Stellendam gaat het karwei uitvoeren en vorige week dinsdagmorgen werd de aannemingsovereenkomst ondertekend, in het kantoor van Woongoed GO.

In Refugium wonen mensen met een beperking. Sjaloom Zorg huurt het gebouw van Woongoed GO, die het pand sinds 2006 in eigendom heeft. De woningcorporatie paste het gebouw destijds volledig aan, aan de behoeften en eisen van die tijd. In tien jaar is er echter nogal wat veranderd op het gebied van wonen en zorg en zijn ook de eisen flink aangescherpt. In goed overleg tussen Sjaloom Zorg en Woongoed GO is daarom een grootschalig ver/nieuwbouwplan tot stand gekomen waarmee het complex, na realisering van de plannen, de toekomst weer aankan.

MultifunctioneelAan de dertien appartementen die het Refugium gebouw nu kent worden er zestien toegevoegd. Aan weerszijden van het huidige gebouw, dat geheel gerenoveerd wordt, komt een markante aanbouw en ook aan de achterzijde wordt een uitbouw gerealiseerd. Overigens zal Refugium op zo’n wijze worden aangepast dat het multifunctioneel bruikbaar zal zijn: als een andere gebruiker er intrek in zal nemen, zal het zonder al te veel moeite daar geschikt voor te maken zijn.

Oranjerie verkochtVerder komt er inpandig een dagbesteding die in een regionale behoefte zal voorzien. Tot dusver werd de dagbesteding aangeboden in bijgebouw Oranjerie. Maar dit voormalige koetshuis is inmiddels verkocht en zal straks weer deel uitmaken van de naastgelegen villa, waartoe het in het verleden ook behoorde en waarin Sjaloom Zorg aanvankelijk gevestigd was.

Locaties samenvoegenIn het nieuwe Refugium zullen straks ook de bewoners van Sjaloom Zorg woonlocatie De Beukelaar, aan de Juliana van Stolberglaan in Middelharnis, gaan wonen. Twee locaties dus die samengevoegd worden. De Beukelaar, eveneens eigendom van Woongoed GO, blijft in gebruik van Sjaloom Zorg, alleen voor huisvesting aan een andere doelgroep.

Tijdelijk verhuizenDe start van de ver/nieuwbouw van Refugium vindt naar verwachting plaats in januari aanstaande. De bewoners van het huidige Refugium krijgen tijdelijk onderdak in de ‘Westflank’, de nieuwe vleugel die bij Nieuw Rijsenburgh wordt gebouwd. Ze krijgen hier een eigen woonruimte met dagbesteding. Van het nieuwe Refugium wordt eind 2017 de oplevering verwacht en begin 2018 is het de bedoeling dat het in gebruik kan worden genomen.

Blij“We zijn blij dat we als Woongoed GO voor de uit te voeren werkzaamheden weer in zee konden gaan met een eilandelijke aannemer”, zei directeur-bestuurder Simon van Nieuwaal nadat hij als ene partij de aannemingsovereenkomst ondertekend had. “Dat is ook ons beleid, om waar mogelijk het werk op het eiland te houden.” En de andere partij zei ook blij te zijn: mededirectielid Kees de Vogel van Aannemingsbedrijf Van den Nieuwendijk. “Wíj zijn blij dat we voor de eerste maal voor Woongoed GO mogen werken. En we hopen dat ’t niet bij één keer zal blijven…”


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!