Twee goede doelen blij met opbrengst boekenverkoop

Artikel geplaatst op: 21-11-2016

Toen Henk Alblas uit Oude-Tonge in mei jl. zijn boek ‘Kerken en orgels op Goeree-Overflakkee’ presenteerde kondigde hij ’t al aan: de verkoopopbrengst van het boek gaat naar twee goede doelen. Eind dit jaar hoopte hij die toezegging al waar te kunnen maken en afgelopen vrijdagavond was ’t al zo ver. Bij Boekhandel Van der Boom, die aanvankelijk de enige winkel was waar Alblas’ boek te koop lag, werden twee goede doelen door de auteur bedacht: Kika en CliniClowns. Beide mochten een cheque ter waarde van € 1.250 in ontvangst nemen.

“Kinderen liggen me na aan het hart”, legde Alblas uit waarom hij deze doelen aan de verkoop van zijn boek verbonden had. “Ik kwam vroeger nogal eens in het ziekenhuis en vond ’t altijd aangrijpend als ik daar kinderen zag die opgenomen waren. Uit de jaarlijkse stroom van acceptgiro’s die bij me door de brievenbus rollen zitten ook die van KiKa en CliniClowns, en daarnaast nóg 170, maar die twee spreken me altijd erg aan. Dus wilde ik de verkoopopbrengst, uiteraard na aftrek van de kosten, voor deze twee goede doelen bestemmen.”Namens Kika was de eilandelijke KiKa-ambassadeur Kees Witte naar de Sommelsdijkse boekhandel gekomen om de cheque in ontvangst te nemen en namens CliniClowns was het Harry Kleywegt die er speciaal voor uit Den Haag kwam. “Bewonderenswaardig”, was de reactie van de Hagenaar op Albas’ actie, “zoiets heb ik nog niet eerder gezien”. En ook Kees Witte vond het “supergaaf” dat de auteur op deze manier zijn steentje bij wil dragen aan deze goede doelen.“De verkoop van de boeken gaat goed”, gaf Alblas aan, “maar natuurlijk kan ’t altijd beter. Daar hoop ik ook op en verwacht zeker over een poosje nogmaals een bijdrage aan beide doelen te kunnen doneren.” Om daar nóg beter in te slagen is het aantal verkooppunten uitgebreid en ook breder over het eiland verspreid. Naast boekhandel Van der Boom is ‘Kerken en orgels op Goeree-Overflakkee’ nu ook te koop bij Boekhandel Akershoek (Hoenderdijk 9 te Ouddorp), bij Bruna Middelharnis (Westdijk 45) en bij Bruna Oude-Tonge (Dabbestraat 9). De prijs per boek bedraagt € 24,50.


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!