Ziekenhuis behaalt voor tweede keer NIAZ-accreditatie

Artikel geplaatst op: 18-11-2016

DIRKSLAND – Voor de tweede keer heeft Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland de NIAZ-accreditatie behaald. Een felbegeerd certificaat in de zorgwereld, omdat het alles te maken heeft met kwaliteit en veiligheid binnen de zorginstelling die de accreditatie behaalt. Tijdens de Patiëntveiligheidsweek, vorige week, kwam directeur Kees van Dun van het NIAZ naar het Dirkslandse ziekenhuis om hier, na de eerste keer in 2012, het certificaat opnieuw te overhandigen.

NIAZ is de naam van het instituut dat voluit Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg heet. Het ontwikkelt kwaliteitsnormen en toetst zorginstellingen hierop. Als na audit voldoende wordt gescoord, kent het NIAZ een accreditatie toe. Voor geconstateerde verbeterpunten wordt een verbeterplan afgesproken waarop het NIAZ in de loop van de tijd toeziet dat hier ook aan gewerkt wordt. Als een zorginstelling de accreditatiestatus heeft, is dit voor zowel patiënten, verzekeraars als overheden een indicatie dat erop vertrouwd kan worden met een goed en veilig georganiseerde zorginstelling te maken te hebben. Deelname aan het auditprogramma van het NIAZ is overigens vrijwillig en vindt op initiatief van de zorginstelling zelf plaats.

Hartstikke goedTijdens de uitreiking van het certificaat gaf NIAZ-directeur Kees van Dun aan dat het Dirkslandse ziekenhuis het “hartstikke goed gedaan en voor elkaar heeft. Van de veertien verbeterpunten die in 2012 werden vastgesteld zijn er inmiddels dertien gerealiseerd en van de 151 normen waarop de audit beoordeelt, hebben jullie er 148 dik voor elkaar! Dit betekent dat Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis veilige verantwoorde zorg biedt én een verbetercultuur kent.”

KwetsbaarNamens het ziekenhuis mocht dr. Paul C. van der Velden het certificaat in ontvangst nemen. “Ik ben natuurlijk supertrots op dit resultaat. In de top zitten is fantastisch. Maar tegelijkertijd ben je kwetsbaar, want je kunt uit de top vallen. Om dat te voorkomen, zullen we hard moeten blijven werken. En er liggen uitdagingen genoeg. Ons ziekenhuis groeit als kool. We blijven investeren in goede samenwerking met andere partners. En de technische ontwikkeling, ook op het gebied van onderzoeksmethoden, is revolutionair. Het is dus zaak om vooruit te kijken en doelen te stellen. Maar met een team medewerkers als het onze moet dat zeker lukken!”


Eerdere berichten

De Rijnmond Zomertoer op Goeree-Overflakkee

16-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 juli staan alle kanalen van RTV Rijnmond in het teken van Goer...

Zesde editie Muziek in de Voorstraat

16-7-2018

MIDDELHARNIS - Vrijdag 21 september wordt de zesde editie van Muziek in de Voorstraat gehouden. Het thema is 'Wereld...

Beiaardconcert door Boudewijn Zwart

16-7-2018

GOEDEREEDE - Deze zomer organiseren de gemeente Goeree-Overflakkee en de Stichting Goereese Gemeenschap een aantal beiaa...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!