Zeearend is thuis op Tiengemeten

Artikel geplaatst op: 17-11-2016

TIENGEMETEN - Op Tiengemeten is het momenteel rustiger dan in het hoogseizoen. Goed nieuws voor de zeearend die zich nu erg vaak en goed laat zien! Kom gerust langs in dit bijzondere seizoen. Grote kans dat je 'm spot. En anders spot je wel andere prachtige vogels.

Het winterseizoen is ingegaan op Tiengemeten. Dat betekent dat, uitgezonderd Herberg Tiengemeten op de oostpunt, de voorzieningen op het eiland gesloten zijn. Het aantal bezoekers is lager dan in het hoogseizoen. Een uitgelezen kans voor wandelliefhebbers die houden van rust, ruimte en ruige natuur. De pont blijft overdag gewoon varen.

ZeearendIn dit seizoen is de kans om de zeearend te spotten veel groter, want die houdt evengoed van rust en ruimte. Dirk Dekker bezocht onlangs het eiland en zag zelfs twee zeearenden! Dekker: "Ik zag ze aan de zuidwest kant, in de Wildernis. En dat tegen die prachtige wolkenluchten en met een bijzondere lichtval. Echt een spectaculair gezicht!"

FoeragerenDe zeearend is op Tiengemeten om te foerageren. Boswachter Eduard Reuvers licht toe: "Als de zeearend voorbij vliegt, ontstaat er paniek in de groepen vogels. Van deze paniek maakt hij dankbaar gebruik. Hij pakt wat hij pakken kan, bijvoorbeeld een eend, maar ook ganzen staan op het menu."

"Kortom, het is een prima tijd om naar Tiengemeten te komen. Ook als je de zeearend niet spot, valt er nog genoeg plezier te beleven aan de vele andere vogels op het eiland, waaronder de sierlijke grote zilverreiger en de ijverige lepelaar. Alle informatie over Tiengemeten is te vinden op: www.natuurmonumenten.nl/tiengemeten.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!