Zeearend is thuis op Tiengemeten

Artikel geplaatst op: 17-11-2016

TIENGEMETEN - Op Tiengemeten is het momenteel rustiger dan in het hoogseizoen. Goed nieuws voor de zeearend die zich nu erg vaak en goed laat zien! Kom gerust langs in dit bijzondere seizoen. Grote kans dat je 'm spot. En anders spot je wel andere prachtige vogels.

Het winterseizoen is ingegaan op Tiengemeten. Dat betekent dat, uitgezonderd Herberg Tiengemeten op de oostpunt, de voorzieningen op het eiland gesloten zijn. Het aantal bezoekers is lager dan in het hoogseizoen. Een uitgelezen kans voor wandelliefhebbers die houden van rust, ruimte en ruige natuur. De pont blijft overdag gewoon varen.

ZeearendIn dit seizoen is de kans om de zeearend te spotten veel groter, want die houdt evengoed van rust en ruimte. Dirk Dekker bezocht onlangs het eiland en zag zelfs twee zeearenden! Dekker: "Ik zag ze aan de zuidwest kant, in de Wildernis. En dat tegen die prachtige wolkenluchten en met een bijzondere lichtval. Echt een spectaculair gezicht!"

FoeragerenDe zeearend is op Tiengemeten om te foerageren. Boswachter Eduard Reuvers licht toe: "Als de zeearend voorbij vliegt, ontstaat er paniek in de groepen vogels. Van deze paniek maakt hij dankbaar gebruik. Hij pakt wat hij pakken kan, bijvoorbeeld een eend, maar ook ganzen staan op het menu."

"Kortom, het is een prima tijd om naar Tiengemeten te komen. Ook als je de zeearend niet spot, valt er nog genoeg plezier te beleven aan de vele andere vogels op het eiland, waaronder de sierlijke grote zilverreiger en de ijverige lepelaar. Alle informatie over Tiengemeten is te vinden op: www.natuurmonumenten.nl/tiengemeten.


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!