Eerste schep zand voor De Kaaiwerker

Artikel geplaatst op: 17-11-2016

OUDE-TONGE – Tot voor kort was Joep Luijckx in zijn atelier bezig met De Kaaiwerker. Maar maandag 14 november trok de kunstenaar eropuit om het fundament van het beeld te maken bij de haven van Oude-Tonge. Op de foto is hij bezig met de eerste schep zand. Het beeld De Kaaiwerker, een verbeelding van de mensen die de schepen in het verleden laadden en losten, wordt binnenkort geplaatst. De feestelijke onthulling is op 15 december. Dan is de haven van Oude-Tonge – in navolging van bijvoorbeeld de havens van Middelharnis, Sommelsdijk, Dirksland en Ooltgensplaat – voorzien van een kunstwerk dat bedoeld is om het verleden in herinnering te roepen. De Kaaiwerker is het resultaat van een project van de Erfgoedlijn Goeree-Overflakkee, in samenwerking met KunstPlus, de dorpsraad en de bevolking van Oude-Tonge. Foto: Ton van der Valk.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!