Eerste schep zand voor De Kaaiwerker

Artikel geplaatst op: 17-11-2016

OUDE-TONGE – Tot voor kort was Joep Luijckx in zijn atelier bezig met De Kaaiwerker. Maar maandag 14 november trok de kunstenaar eropuit om het fundament van het beeld te maken bij de haven van Oude-Tonge. Op de foto is hij bezig met de eerste schep zand. Het beeld De Kaaiwerker, een verbeelding van de mensen die de schepen in het verleden laadden en losten, wordt binnenkort geplaatst. De feestelijke onthulling is op 15 december. Dan is de haven van Oude-Tonge – in navolging van bijvoorbeeld de havens van Middelharnis, Sommelsdijk, Dirksland en Ooltgensplaat – voorzien van een kunstwerk dat bedoeld is om het verleden in herinnering te roepen. De Kaaiwerker is het resultaat van een project van de Erfgoedlijn Goeree-Overflakkee, in samenwerking met KunstPlus, de dorpsraad en de bevolking van Oude-Tonge. Foto: Ton van der Valk.


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!