Aantal slachtoffers in verkeer blijft stijgen

Artikel geplaatst op: 15-11-2016

GOEREE-OVERFLAKKEE- Bij het aanbieden van de Verkeersveiligheidsmonitor 2015 stelt het college van b. en w. dat dit registratie-document over enkele jaren een belangrijk richtinggevend hulpmiddel wordt voor het gemeentelijk verkeersveiligheidsbeleid. Hoewel de registratie na 2014 sterk is verbeterd en de monitor 2015 een realistisch beeld geeft van de verkeersveiligheid op Goeree-Overflakkee is het nog niet raadzaam jaarcijfers met elkaar te vergelijken en daaruit conclusies te trekken. De enige overeenkomst betreft het aantal verkeersdoden. En niet het aantal ongevallen dat heeft plaatsgevonden.

Door Jaap Ruizeveld

In 2015 waren er 70 personen bij een verkeersongeluk betrokken. Kijkend naar 2014 (toen 48) is het aantal slachtoffers in het verkeer dus verder toegenomen naar 70. Een direct aanwijsbare oorzaak voor deze stijging is niet gegeven. In algemener zin wordt gesteld dat de rijsnelheid een belangrijk aandachtspunt is en dat bestuurders zich tijdens het rijden vaak met andere zaken bezig houden. Dit leidt tot onoplettendheid en of inschattingsfouten. De vier dodelijke slachtoffers in 2015 vielen op de Kabbelaarsbank/Ouddorp, in de polder op de Philipshoofjesweg, de Tilsedijk tussen Stad aan 't Haringvliet en Den Bommel en op rijksweg N59.

Geen black spotsNagegaan is of er concentraties van ongevallen zijn. Dit blijkt niet het geval. De ongevallen zijn verspreid gebeurd over heel het eilandelijk gebied. Uit de monitor zijn geen zogenaamde black spots naar voren gekomen. Belangrijk aandachtspunt is de kruising Rottenburgseweg/Doetinchemstraat in Middelharnis waar regelmatig ongelukken met vaak materiële schade plaatsvinden. Deze kruising zal in het VCP Middelharnis-Sonmelsdijk op veiligheid en vormgeving worden onderzocht.

 


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!