Bedrijfsbezoek VBGO: op de gezonde toer

Artikel geplaatst op: 14-11-2016

OUDE-TONGE – Bij de Vereniging van Bedrijven Goeree-Overflakkee (VBGO) stond vorige week donderdag het jaarlijkse bezoek aan een bedrijf van één van de aangesloten leden op de agenda. Ditmaal was dat Focus Health & Fitness te Oude-Tonge. Prachtig getimed, want juist de maandag ervoor werd dit dynamische bedrijf heropend na verbouwing en forse uitbreiding. En met toenemende interesse lieten de eilandelijke ondernemers zich informeren over wat er onder dit dak ‘te koop’ is: werken aan een goede gezondheid.

Sport, gezondheid en ontspanning, dat zijn de hoofdthema’s waar het bij Focus Health & Fitness om gaat. En het is niet één ondernemer, maar het zijn er meerdere die hier hun diensten aanbieden. Twee van hen vertelden donderdagmiddag over hun activiteiten, die naadloos bij elkaar aansluiten.

BewegingEigenaar van Focus Health & Fitness is Achmed Rashid, die ruim een jaar geleden sportschool Kicks in Oude-Tonge van z’n toenmalige werkgever overnam. Zo’n tien jaar lang was Achmed hier werkzaam en heeft hij in belangrijke mate bijgedragen aan de groei en ontwikkeling ervan. Vooral kickboksen stond er centraal, maar na overname wilde Achmed – die zelf sport- en fitnessinstructeur is – er méér van maken: een sportschool met een uitgebreid keuzemenu. En daarin bleek hij heel succesvol. In korte tijd groeide Focus door, en inmiddels komen klanten van alle leeftijden overal vandaan: van 4 tot 87 jaar, van Goeree-Overflakkee en daarbuiten. “Bij groei moet je blijven investeren, dus hebben we recentelijk flink uitgebreid”, vertelde Achmed aan. “We willen dé sportschool van Goeree-Overflakkee worden, waar iedereen zich thuis voelt en waar je optimaal begeleid wordt.” Maar waaróm zou je sporten? “Het is niet alleen goed om even met iets anders bezig te zijn dan je werk”, legde Achmed uit, “maar het geeft je vooral meer energie en je gaat je er beduidend fitter door voelen. Er zijn zo veel zittende beroepen, terwijl zitten inmiddels ‘het nieuwe roken’ wordt genoemd. Aangetoond is dat regelmatig sporten ziekteverzuim vermindert; er zijn daarom werkgevers die bezoek aan de sportschool door hun werknemers geheel of gedeeltelijk vergoeden.” Een heus team van fitnessinstructeurs, groepslesinstructeurs en een personal trainer staat gereed om een breed pakket sportiviteiten aan te bieden. Maar ook een fysiotherapeut is er om, wanneer dat nodig of gewenst is, de helpende hand te bieden.

Voeding“Naast sporten is voeding ook heel belangrijk” gaf Achmed aan, maar dat liet hij graag verder vertellen door orthomoleculair voedingscoach Esther Kengen, die eveneens praktijk houdt bij Focus Health & Fitness en die enthousiast en gepassioneerd uitlegde hóe gezond of ongezond je jezelf maakt met wat je naar binnen werkt. “Goede, gezonde voeding is investeren in jezelf. Investeer tijdig, vóórdat er problemen komen!”, zo stak ze van wal. “Daar helpen géén diëten bij, maar we moeten terug naar hoe onze opa’s en oma’s aten: volwaardige voeding, zónder toegevoegde suikers en E-nummers en zónder pakjes en zakjes. We moeten ons vóeden in plaats van vúllen!” Esther richtte deze middag de focus op het gebruik van geraffineerde suiker, dat veelvuldig in onze voedingsmiddelen voorkomt. “Per maand krijgt ons lichaam drie kilo suiker te verwerken, terwijl suiker juist de opname van onmisbare voedingsstoffen in ons lichaam tegenhoudt en onze lichaamsenergie wegvreet. Bovendien is geraffineerde suiker acht keer zo verslavend dan cocaïne. Er moet echt een ommekeer komen. We moeten weer 80 procent gezond gaan eten en 20 procent slecht. Nu is dat precies andersom. Mensen kunnen veel meer uit hun gezondheid halen dan ze weten en ik zie ’t als missie om dit op Goeree-Overflakkee in werking te zetten. Niet dat we door moeten slaan naar het andere uiterste, want we mogen best minder gezonde dingen eten, maar wel in de juiste balans. Met één groot verwenmoment in de week als het om de warme maaltijd gaat en daarnaast twee kleine verwenmomenten, met bijvoorbeeld chips of gebak. En etiketten lezen bij het boodschappen doen!”, zo gaf Esther aan. “Goede voeding brengt ons lichaam in balans, levert een goede gezondheid op en geeft ons onze levensenergie terug.”

Na deze inspirerende woorden en een rondleiding door de sportschool wachtte ditmaal de ondernemers geen hapje en drankje in de vorm van snacks, een glas wijn of een pint bier, maar smoothies en zorgvuldig samengestelde gezonde hapjes. En tja, het was mínstens zo lekker allemaal… Zie voor meer info http://focushealthfitness.nl.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!