Symbolische quilt voor hospice Calando

Artikel geplaatst op: 14-11-2016

DIRKSLAND – Het Dirkslandse hospice Calando werd onlangs bedacht met een fraaie quilt. Er hangen al wel enkele van dergelijke fraaie kunstzinnige handwerken, als wandversiering, maar dit nieuwe kleed werd geschonken met een speciale bestemming.

“De quilt verbeeldt de vier jaargetijden. Daarmee symboliseert het niet alleen de levensgang van het jaar, maar ook de gang in ieder mensenleven”, legt algemeen directeur Janneke Koningswoud van hospice Calando uit. “Elk seizoen kent een donkere periode, kenmerkend voor de tijd dat iemand in Calando verkeert. Al zijn er soms ook mooie momenten, waar de lichte perioden symbool voor staan. Deze quilt is aangeboden om passend bij de omstandigheden te gebruiken, en dat zullen we zeker doen”. Enkele dames op Goeree-Overflakkee die quilten als hobby hebben, maar verder liever anoniem blijven, hebben het fraaie kleed gemaakt en hospice Calando heeft het met dankbaarheid in ontvangst genomen.


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!