Verhuizende brandweervoertuigen laten van zich horen

Artikel geplaatst op: 08-11-2016

SOMMELSDIJK/MIDDELHARNIS - Verscheidene inwoners van Sommelsdijk en van Middelharnis kan het dinsdagavond 8 november niet ontgaan zijn dat er 'iets' aan de hand was waar de brandweer bij betrokken was. Tegen achten schalden vele decibellen brandweersirene door een aantal straten en flitsten daar door het avondduister vele lumen felblauw licht bij mee. Niet minder dan vier brandweervoertuigen waren het die om acht minuten voor acht door de alarmcentrale werden opgepiept voor een uitruk. De beide tankautospuiten van Sommelsdijk en van Middelharnis, alsmede de tankwagen en de dompelpomp die in Middelharnis gestationeerd waren moesten eruit. Alleen het rustige tempo waarmee gereden werd verried dat ondanks het tumult er geen haast bij zat. En dat klopt. Vanaf dinsdagavond acht uur hebben genoemde voertuigen, en straks ook het haakarmvoertuig, hun onderkomen in de nieuwe Olympiakazerne te Sommelsdijk. En dáárheen voerde de uitruk, hun oude vertrouwde plekjes aan de Koninginnelaan in Sommelsdijk en de Ring in Middelharnis voorgoed verlatend. ‘Veilige uitrukken gewenst vanaf jullie nieuwe kazerne’, zo luidde de melding die de alarmcentrale voor deze rit uit deed gaan. En u begrijpt, die verhuistocht in colonnevorm mocht best gehoord worden. Op 20 januari zal de nieuwe kazerne officieel worden geopend.


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!