Woon-zorgcomplex in Nieuwe-Tonge

Artikel geplaatst op: 8-11-2016

NIEUWE-TONGE - Er zijn vergaande plannen voor een woon-zorgcomplex in het centrum van Nieuwe-Tonge. Aan het Korteweegje komen 24 seniorenappartementen, verdeeld over drie verdiepingen, een ontmoetingsruimte en ruimtes voor gezondheidszorgpraktijken. Het unieke aan dit project is de samenwerking tussen CuraMare en de Hervormde Gemeente te Nieuwe-Tonge. Beide partijen werken samen aan dit complex vanuit een maatschappelijk belang, waarbij die de leefbaarheid van de vitale kern voor Nieuwe-Tonge vergroot wordt.

Stichting Zorg en Verpleging (onderdeel van CuraMare), Diaconie Hervormde Gemeente Nieuwe-Tonge en het college van Kerkrentmeesters van de Hervormde Gemeente uit Nieuwe Tonge ondertekenden dinsdag 25 oktober een samenwerkingsovereenkomst voor het plan. Bij de realisatie van het complex is het voor bewoners van Nieuwe-Tonge mogelijk om langer in de eigen woonplaats te blijven wonen. De appartementen zijn afgestemd om zo lang mogelijk thuis te wonen en goede zorgvoorzieningen zijn dichtbij huis.

De heren W.G.A. Driesse (ZVGO), C.J. Lugtenburg, J.P.S. Stelwagen (Diaconie Hervormde Gemeente) en de heren F. van Heemst en J Kransse (College van Rentmeesters) verwachten met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst dat er een volgende stap gezet is naar de nieuwbouw van het woon-zorgcomplex. Mensen die meer willen weten over wonen in het nieuw te bouwen woon-zorgcomplex in Nieuwe-Tonge, kunnen contact opnemen met mevrouw J. Grootenboer van CuraMare. Haar contactgegevens zijn 06-10034443 of j.grootenboer@curamare.nl.


Eerdere berichten

Transformatie in de Voorstraat van Oude-Tonge

12-6-2018

OUDE-TONGE – Als alles naar verwachting verloopt, zal op zaterdag 23 juni een nieuw woningbouwplan voor Oude-Tonge...

Goereebox komt naar Middelharnis

12-6-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Met groen licht van de gemeente laat Goereebox weten dat er nu ook garageboxen in Middelharnis kome...

Brandweeroefening 'Op 't Nippertje' bij Zuidwester

12-6-2018

MIDDELHARNIS - 'Op 't Nippertje' was de naam van een grote brandweeroefening waaraan alle ploegen van Goeree...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!