Eeuwfeest voor wooncorporatie FidesWonen

Artikel geplaatst op: 07-11-2016

SOMMELSDIJK – Voor wooncorporatie FidesWonen te Sommelsdijk was het afgelopen donderdag een serieuze mijlpaal toen in ’t Prieel van Recreatiecentrum De Staver in Sommelsdijk in breed verband en in groten getale werd stilgestaan bij het eeuwfeest van de woningbouwvereniging. Voor de viering van dit heuglijke feit was een afwisselend programma samengesteld waarin werd teruggekeken en vooruitgeblikt, en waarin – op filosofische wijze zelfs – werd nagedacht over hóe we in de samenleving dingen doen, waaróm we dat zo doen en hóe anders het zou kunnen.

FidesWonen kwam in 2011 tot stand door fusie van de woningbouwverenigingen Dirksland, Sommelsdijk en Den Bommel. De Dirkslandse vereniging werd op 16 juli 1916 opgericht, zodat de fusiecorporatie zeggen kan al een eeuwlang te bestaan, terwijl ze als FidesWonen dit jaar haar eerste lustrum beleeft.Onder dagvoorzitterschap van Jan Verhage, bekend van Rabobank Het Haringvliet, werd het jubileumprogramma afgewerkt dat een drietal sprekers, een jubileumfilm, een forumdiscussie en de presentatie van een jubileumboek omvatte. Als sprekers betraden na elkaar directeur-bestuurder Gert-Jan van der Valk van FidesWonen, burgemeester Ada Grootenboer en gastspreker Daan Quakernaat uit Utrecht het podium.

Lees het volledige artikel in onze huis-aan-huis editie van dinsdag 8 november 2016.


Eerdere berichten

De Rijnmond Zomertoer op Goeree-Overflakkee

16-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 juli staan alle kanalen van RTV Rijnmond in het teken van Goer...

Zesde editie Muziek in de Voorstraat

16-7-2018

MIDDELHARNIS - Vrijdag 21 september wordt de zesde editie van Muziek in de Voorstraat gehouden. Het thema is 'Wereld...

Beiaardconcert door Boudewijn Zwart

16-7-2018

GOEDEREEDE - Deze zomer organiseren de gemeente Goeree-Overflakkee en de Stichting Goereese Gemeenschap een aantal beiaa...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!