Tafel 118 doneert € 1.250 aan Streekmuseum

Artikel geplaatst op: 07-11-2016

SOMMELSDIJK – Nadat op 18 juni dit jaar serviceclub De Ronde Tafel te gast was bij Streekmuseum Goeree-Overflakkee voor haar jaarlijkse Diner en Blanc, was afgelopen zaterdagmiddag een delegatie van de club hier opnieuw te gast. Nu om een cheque aan het museum te overhandigen, zijnde de opbrengst van het diner.

De Ronde Tafel is een internationale organisatie die wereldwijd in zestig landen vertegenwoordigd is. In ons land is dat de Nederlandse Tafelronde, die verscheidene regionale afdelingen kent, Tafels genoemd. De leden, de Tafelaars, zijn mannen tussen de 18 en 40 jaar die naast onderlinge vriendschap zich willen blijven ontwikkelen en ontplooien én zich in willen zetten voor het goede doel. De afdeling Goeree-Overflakkee staat binnen de organisatie te boek als Tafel 118. Eén van haar activiteiten is het Diner en Blanc, dat jaarlijks op een buitenlocatie wordt gehouden en waarvan de opbrengst bestemd is voor een lokaal goed doel, dit jaar het Streekmuseum in Sommelsdijk, waar het diner ook bij gehouden werd, in de Kerkstraat. Van de vijftien Tafelaars van Tafel 118 waren er zaterdagmiddag vijf met hun gezinnen naar het Streekmuseum gekomen om in de vorm van een cheque de opbrengst van het Diner en Blanc 2016 bekend te maken en te overhandigen: € 1.250. Dankbaar en blij is het museumbestuur met deze bijdrage, en ook andere bijdragen wanneer die ontvangen worden, want hiermee kunnen projecten worden bekostigd om het museum een facelift te geven, tentoonstellingsruimten te vernieuwen of deze te voorzien van nieuwe en eigentijdsere middelen. De bijdrage van Tafel 118 komt ten goede aan de bekostiging van twee grote vitrines, één in de landbouwafdeling en één in de visserijafdeling, projecten die inmiddels waren gerealiseerd zodat de Tafelaars zaterdag meteen konden zien hoe goed hun bijdrage besteed werd.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!