LiVastGO opent en houdt open huis

Artikel geplaatst op: 07-11-2016

SOMMELSDIJK – Na enkele jaren vanuit huis zijn werkzaamheden als makelaar te hebben verricht, heeft Ton van der Linden van LiVastGO Makelaardij recentelijk een nieuw onderkomen voor zijn kantoor betrokken. Aan Langeweg 19-b in Sommelsdijk. En daar vindt vrijdag 11 november a.s. de officiële opening plaats, gevolgd door een open huis.

Het was voor Ton van der Linden (51) een hele stap die hij zette, toen hij in 2013 makelaar werd. Doordat hij en een aantal collega’s door reorganisatie werden wegbezuinigd bij een woningcorporatie in de Hoeksche Waard moest hij daar in 2015 onverwachts het veld ruimen. Voor Ton een bittere pil, na jarenlange inzet. Op het gebied van vastgoed had hij zich op dit terrein een brede expertise verworven. In tal van nieuwbouw-, renovatie- en herstructureringsprojecten was hij actief, voor huizenbouw, de bouw van winkels en supermarkten, woonzorgcentra, duurzaamheidsprojecten, projectontwikkeling en maatschappelijke investeringen. “Bij heel veel facetten van de vastgoedwereld”, vertelt Ton, “ben ik nauw betrokken geweest: vastgoedbeheer, vastgoedwaardering, vastgoedmanagement, investeringsbeslissingen, verhuur van woningen, bedrijfs-onroerend goed en de ontwikkeling van maatschappelijk vastgoed. Onroerend goed is gewoon mijn ding. Ik heb een volkshuisvestingshart. Doordat ik tien jaar in de Raad van Commissarissen van Woongoed GO heb gezeten, heb ik ook veel gezien van de volkshuisvesting op Goeree-Overflakkee. Nadat ik op straat kwam te staan en een baan elders slechts van tijdelijke aard was, besloot ik om op het eiland in de makelaardij te gaan”, licht Ton toe hoe hij tot die keuze is gekomen. In de achterliggende jaren heeft hij de basisopleiding Makelaar Taxateur o.z. bij SVMNIVO voltooid. Begin volgend jaar hoopt hij de opleiding K-RMT geheel af te ronden. Intussen is hij ingeschreven in het Register van Vastgoedmanagers Experts. En hij werkt volgens de richtlijnen van de brancheorganisaties NVM en VBO, de Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond.

AankoopmakelaarVanuit de eigen woning startte hij onder de naam LiVastGO zijn makelaarsactiviteiten. Die richten zich op aankoopbemiddeling, verkoopbemiddeling, vastgoedbeheer en vastgoedmanagement.Op het gebied van aankoopbemiddeling, zowel voor nieuwbouw als voor bestaande bouw, heeft Ton al veel werk, vertelt hij. “Een huis kopen is niet als een pond suiker. Er zit gewoon heel veel aan vast. Veel meer dan een aspirant-koper beseft en waarbij hij zelfs benadeeld kan worden. Die belangen behartig ik als aankoopmakelaar. Bijvoorbeeld: voordat een koopovereenkomst wordt ondertekend zaag ik de overeenkomst helemaal door en waar nodig laat ik er artikelen in aanpassen, ter bescherming van de positie van de koper. En bij het bezichtigen van de woning ga ik daar met een kritisch oog doorheen: zijn er qua onderhoud maar ook bouwtechnisch gezien aandachtspunten die de klant moet weten, zodat hij na eventuele aankoop niet naderhand voor onaangename verrassingen komt te staan?” Verder treedt Ton op als adviseur op het gebied van vastgoedbemiddeling, huurcontracten, contractbeheer en bij juridische bemiddeling.

OnderscheidendOp het eiland zijn al verscheidene makelaars actief. Welke toegevoegde waarde heeft LiVastGO? “Ik wil op een vernieuwende manier makelaar zijn op Goeree-Overflakkee”, reageert Ton. “In de makelaardij gaat het om aandacht, aandacht en nog eens aandacht. Met empathie luisteren naar mensen en als ’t nodig is ook met geduld. Ik houd van verbinden en wil in het vak, te midden van de verruwing en hardheid die je erin tegen kunt komen, de menselijke kant naar voren halen. Daarnaast wil ik me onderscheiden door onafhankelijk te adviseren, zaken niet mooier te spiegelen dan ze zijn, maar open en helder aangeven wat haalbaar is en wat niet. Klanten bij de hand nemen door heel het besluitvormingstraject heen. Dus alles terugkoppelen met ze, transparant zijn en steeds het héle verhaal vertellen. Ook hoe een waardebepaling tot stand is gekomen. Verbinding leggen met de klant vind ik heel belangrijk”, zo legt Ton uit. “Maar ook de manier waarop ik tewerk ga mag onderscheidend zijn: eenvoudig en doelmatig, zonder onnodig hoge kosten te maken, zowel voor mezelf als voor de klant. En ook niet de grote jongen uithangen met een dikke auto voor de deur. Nee, als ’t even kan ga ik per bakfiets mét m’n bedrijfsnaam erop door ’t dorp. Het liefst ben ik de dorpsmakelaar, die je gewoon op straat tegenkomt en aan kunt spreken. En door korte lijnen eropna te houden, kunnen klanten steeds zo snel mogelijk geholpen worden. Verder vind ik ’t belangrijk om goed samen te werken met collega-makelaars, waarbij de één van betekenis kan zijn voor de ander en andersom. Om zo met elkaar de consument te dienen, want mét elkaar bereik je meer.”

Open huisTons vrouw Dineke (51) is haar man ook in zijn bedrijf tot rechterhand. Zij verzorgt de administratieve en secretariële kant van de zaak. Bovendien legt ze zich toe op binnenhuisarchitectuur en interieurstyling, zodat ze ook klanten van advies kan dienen wanneer het voor een betere verkoopbaarheid van hun woning aan te bevelen is om het huis vanbinnen iets aan te passen, en hoe. En natuurlijk zal ze ook klanten te woord staan, hetzij aan de telefoon, hetzij op de nieuwe vestigingslocatie van LiVastGO. Sinds 1 oktober jl. heeft het bedrijf een representatieve en gerieflijke accommodatie aan Langeweg 19b te Sommelsdijk. En daar vind op 11 november a.s. de officiële opening plaats, in combinatie met een open huis, van 16.00-18.00 uur. Iedereen is dan welkom.Voor meer informatie kunt u kijken op www.livastgo.nl, bellen naar 0187 849228 of mailen naar info@livastgo.nl.


Eerdere berichten

Flakkeese broers veroveren Benelux met Ideapaint

17-7-2018

MIDDELHARNIS - Twee nuchtere Flakkeese broers leveren producten aan Microsoft, Converse, Ahold, Randstad, Coca Cola en &...

Oppositiepartijen geven signalen voor aanpak van zorgaspecten

17-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE – Van de oppositiepartijen in de gemeenteraad hielden ChristenUnie, PvdA en EVV een beschouwing...

Drie branden door droogte

17-7-2018

OOLTGENSPLAAT - Op het eiland zijn opnieuw branden ontstaan door de aanhoudende droogte. Bij Ooltgensplaat ontstond er m...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!