KunstPlus is op zoek naar nieuwe galerie

Artikel geplaatst op: 7-11-2016

OUDE-TONGE – Drie jaar lang heeft KunstPlus een prachtige galerie gehad in het centrum van Oude-Tonge, maar daar is vorige week een einde aan gekomen. De galerie is ontruimd. KunstPlus is op zoek naar een nieuwe locatie, het liefst in Middelharnis of Ouddorp.

Door Kees van Rixoort

KunstPlus is een vereniging van kunstenaars die kunst en cultuur onder de aandacht wil brengen op Goeree-Overflakkee. Dit zo breed mogelijk en op een laagdrempelige manier. De kunstenaars – de vereniging telt 25 leden – zijn vooral afkomstig van het eiland. "Via exposities en evenementen willen we laten zien dat je niet naar Rotterdam of andere steden hoeft om van kunst te genieten", zegt Mirjam Bentvelzen van KunstPlus.

Een van de manieren om de bewoners van het eiland meer bij kunst te betrekken was de galerie van KunstPlus in Oude-Tonge. Daar kon je de laatste drie jaar gemakkelijk binnenlopen om kunstwerken te bekijken of te kopen, soms muziek te beluisteren of het voordragen van gedichten bij te wonen, of een cadeautje tot 100 euro uit te zoeken in het 'kunstcadeauhoekje'.

Volgens Mirjam Bentvelzen is de bekendheid van KunstPlus, dat nu vier jaar bestaat, gegroeid door de galerie. "De galerie was ons visitekaartje, een locatie om naar te verwijzen. We hebben er ook meerdere evenementen georganiseerd, waaronder muziekoptredens en bijeenkomsten van de Reizende Dichters."

Drie jaar kon de vereniging om niet gebruikmaken van een winkelruimte. De eerste anderhalf jaar in de winkel waar nu een bloemenzaak is gevestigd en de laatste anderhalf jaar in het zojuist ontruimde pand naast de Bruna. "Een prettige situatie voor een vereniging met weinig financiële middelen", vindt Mirjam Bentvelzen. "We zijn de verhuurder zeer dankbaar dat we voor niets een ruimte ter beschikking hadden. Het enige dat we moesten betalen was gas, water en licht. De voorwaarde was, dat we er binnen een maand uit moesten zijn als een huurder belangstelling had. We moesten voor 1 november vertrekken. Dat was wel even schrikken. Maar, nogmaals, we zijn de verhuurder zeer dankbaar."

Nu is KunstPlus op zoek naar een ander pand. Op verzoek van de leden is de nieuwe galerie bij voorkeur te vinden in Middelharnis of Ouddorp. En wederom: om niet. Mirjam Bentvelzen heeft er goede hoop op dat er zo'n pand is. "We zijn nette huurders en hebben goede referenties." Wie iets weet, kan zich melden bij KunstPlus. Aanbiedingen voor een korte periode zijn ook welkom.


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!