Teams starten voorbereidingen voor de Roparun

Artikel geplaatst op: 4-11-2016

In 2017 nemen de teams 158 en 159, de Tieleman Keukens- N. Mijndersrunners, voor de 25e keer deel aan de Roparun. De voorbereidingen om dit grootse evenement in goede banen te leiden, zijn al weer in volle gang. De opbrengst van het evenement komt ten goede aan mensen met kanker.

Volgend jaar Pinksteren is het weer zo ver; dan gaat de 26e Roparun van start, ook dan vanuit Parijs en Hamburg. Oorspronkelijk startte de loop vanuit Rotterdam naar Parijs, later is de route omgedraaid. Vanwege overweldigende belangstelling van teams, is de route vanuit Hamburg toegevoegd. Al sinds de eerste keer halen de deelnemers van deze estafetteloop geld op voor mensen die lijden aan kanker. Er zijn al vele mooie initiatieven bekostigd door de Roparun. Het voor Goeree-Overflakkee bekendste voorbeeld hiervan is Calando. Dit hospice is volledig vanuit Roparungelden opgezet. De teams zijn er erg trots op dat ze voor de 25e keer mogen meedoen. Om deze bijzondere gebeurtenis extra te benadrukken, zijn er dit jaar extra acties om geld op te halen om kankerpatiënten kwaliteit van leven te bieden.

Om zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen, zoeken de teams ieder jaar weer sponsoren. De teams zijn erg blij met de toezegging van de twee hoofdsponsoren, Tieleman Keukens en N. Mijnders touringcar en transport, dat zij ook dit jaar bereid zijn om bij te dragen. Een team bestaat niet alleen uit lopers en fietsers. Ook zijn er mensen nodig die de lopers en fietsers verzorgen, zoals masseurs. Meer weten over deze teams, of meteen inschrijven? Kijk dan op www.roparunflakkee.nl.


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!