Jury Nationaal orgelconcours Oude-Tonge 2016: “Op Goeree-Overflakkee, dáár gebeurt ‘t!”

Artikel geplaatst op: 04-11-2016

OUDE-TONGE – Voor de twintigste keer werd afgelopen zaterdag in de Hervormde Kerk te Oude-Tonge het tweejaarlijkse nationaal amateur-orgelconcours gehouden. Een initiatief dat vele jaren geleden gestart werd, toen nog als regionaal evenement, maar waaraan sinds enkele edities amateur-organisten uit het héle land deel kunnen nemen. ’s Avonds na het concours geven de drie beste deelnemers een slotconcert, samen met de juryleden. Als jury waren Jan Kleinbussink, organist de Deventer, en Bas de Vroome, organist te Delft, aan het Oude-Tongse concours 2016 verbonden. En als winnaars verschenen Auke Kieviet uit Middelharnis, Adrie van Manen uit Rhenen en Klaas de Vos uit Ooltgensplaat op het erepodium.

Ditmaal viel het orgelconcours samen met de afsluiting van het orgelfestival rond het Frobenius-orgel in deze kerk, dat dit jaar een halve eeuw bestaat. In het achterliggende halfjaar werd hier op verschillende wijzen aandacht aan besteed. Het orgelconcours met slotconcert vormde zowel de kroon op als de afsluiting van de jubileumfestiviteiten, in combinatie met een lezing en orgelspel, verzorgd door beide juryleden. Jan Kleinbussink verzorgde een lezing over de neobarok, de stijlperiode in de orgelbouw waarin ook het Oude-Tongse Frobenius-orgel werd gebouwd. Ter afwisseling van het gesproken woord voerde Bas de Vroome op dit instrument orgelwerken uit van componisten uit deze stijlperiode. Een mix die uitstekend paste in de context van vijftig jaar Frobenius-orgel Oude-Tonge. Het Nationaal amateur-orgelconcours te Oude-Tonge wordt mede mogelijk gemaakt met financiële steun van het Paul van Hessen Fonds van Lionsclub afd. Goeree-Overflakkee.Lees het volledige artikel in onze (abonnee-)editie van vrijdag 4 november.


Eerdere berichten

De Rijnmond Zomertoer op Goeree-Overflakkee

16-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 juli staan alle kanalen van RTV Rijnmond in het teken van Goer...

Zesde editie Muziek in de Voorstraat

16-7-2018

MIDDELHARNIS - Vrijdag 21 september wordt de zesde editie van Muziek in de Voorstraat gehouden. Het thema is 'Wereld...

Beiaardconcert door Boudewijn Zwart

16-7-2018

GOEDEREEDE - Deze zomer organiseren de gemeente Goeree-Overflakkee en de Stichting Goereese Gemeenschap een aantal beiaa...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!