Wordt Kars Vreeswijk Mbo-uitblinker 2016?

Artikel geplaatst op: 4-11-2016

DIRKSLAND - De Dirkslander Kars Vreeswijk is in de race voor titel Mbo-Uitblinker 2016. Met deze benoeming maakt de pas afgestudeerde Elektrotechneut kans op de landelijk titel Mbo Uitblinker 2016. Hij moet hiervoor publieksstemmen binnen halen. Stemmen op Kars kan tot en met 9 november via www.stemopkars.nl.

Kars werd door Scalda benoemt vanwege zijn passie voor techniek: "Ik vind het vooral interessant om mensen te vertellen hoe interessant techniek kan zijn, en wat voor gigantische dingen je met de juiste technische kennis voor elkaar kan krijgen." Al eerder werd Kars door zijn docenten voorgedragen als Hero van Scalda. Met name de kwaliteit van zijn afstudeeropdracht viel op bij zijn docenten. "Tijdens mijn afstudeerstage bij Maritiem Ingenieursbureau Marilogic in Vlissingen ben ik verantwoordelijk geweest voor het realiseren van een nogal speciaal productonderzoek. Ik heb onderzocht hoe je een hijskabel van een kabelkraan contactloos kan detecteren en hoe je de kabel kan volgen om zo de verticaliteitsafwijking van de kabel te berekenen," legt Kars uit.

Maar ook in zijn persoonlijkheid blinkt Kars uit volgens de organisatie. "Kars heeft een sterk zelflerend vermogen, een brede interesse, veel ambitie en een duidelijke ideologie." Zelf zegt hij: "Ik wil graag bijdragen aan de realisatie van een duurzame toekomst. Ik heb al ideeën opgedaan bij een windmolenpark in Polen en ik heb ook een bezoek gebracht aan een zonnepanelenpark."

Kars mag Scalda nu vertegenwoordigen in de landelijke uitblinkerverkiezing. Daar moet hij zoveel mogelijk stemmen vergaren voor een plekje in de landelijke top 10. Deze top 10 wordt aangevuld met een wildcard kandidaat. Alle 11 de kandidaten moeten vervolgens een presentatie geven aan de vakjury waarna de uiteindelijke winnaar van de landelijke Mbo-Uitblinkersverkiezing bekend wordt. Naast de titel 'Mbo-uitblinker 2016' mag de winnaar een bedrag van € 2500 besteden aan persoonlijke ontwikkeling.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!