Echtpaar Van Zielst-Wesdijk 65 jaar getrouwd

Artikel geplaatst op: 3-11-2016

Voor het echtpaar Van Zielst-Wesdijk was het een gedenkwaardige dag, afgelopen dinsdag 1 november. Ze waren 65 jaar getrouwd. En ter gelegenheid daarvan ontvingen ze aan 't eind van de middag bezoek van locoburgemeester Frans Tollenaar, die het echtpaar kwam feliciteren met hun briljanten huwelijksjubileum, in hun appartement in serviceflat Vroonlande te Dirksland.

Door Hans Villerius

Sinds vijf jaar woont het echtpaar Van Zielst in Vroonlande. Daarvoor hebben ze hun huwelijksleven lang in Nieuwe-Tonge gewoond, waar Van Zielst geboren werd en naderhand een loonbedrijf had. Hij stond bekend om zijn zaai- en poottechniek. Alles kaarsrecht, dat was zijn specialiteit. Zelf verbouwden ze ook gewassen, zoals uien en gladiolen. En mevrouw Van Zielst werkte volop mee op het land. Ook het zware werk nam ze voor haar rekening: volle zakken op de boerenwagen laden, ze draaide er haar hand niet voor om. Ook ging ze wel met haar man mee als hij voor loonwerk naar allerlei plekken moest, tot in het buitenland toe. Dag en nacht waren ze veelal in touw. En vanzelf leverde hun werk een brede kennissenkring op, waaruit nog steeds contacten worden onderhouden.

Teun van Zielst (87) en zijn vrouw Adrie (86) zijn op een best bijzondere manier aan elkaar gekomen. Voordat hij als dienstplichtig militair naar Nederlands Indië moest, had hij éénmaal zijn latere vrouw ontmoet, tijdens een motortocht vlak voor zijn vertrek. Voor hem was zij toen nog niet anders dan 'het meisje uit Stad aan 't Haringvliet'. Toen hij eenmaal als soldaat in Indië was gelegerd, bleek dáár háár portret boven het bed van één van zijn makkers te hangen, die met 'het meisje uit Stad' correspondeerde. Maar, opmerkelijk genoeg, nadat Van Zielst weer teruggekeerd was op het eiland, was het eerste meisje dat hij ontmoette 'het meisje uit Stad'! Ze zijn elkaar nooit meer kwijtgeraakt…

Het echtpaar kreeg drie kinderen, drie kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. Eén van de kinderen, zoon Arie, is echter op 16-jarige leeftijd om het leven gekomen bij een ongeval met zijn brommer. Een slag in het gezin die altijd voelbaar zou blijven. Niettemin zijn ze dankbaar dat ze elkaar nog hebben, deze week hun 65-jarig huwelijksjubileum mochten beleven en samen nog een redelijke gezondheid genieten.


Eerdere berichten

Flakkeese broers veroveren Benelux met Ideapaint

17-7-2018

MIDDELHARNIS - Twee nuchtere Flakkeese broers leveren producten aan Microsoft, Converse, Ahold, Randstad, Coca Cola en &...

Oppositiepartijen geven signalen voor aanpak van zorgaspecten

17-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE – Van de oppositiepartijen in de gemeenteraad hielden ChristenUnie, PvdA en EVV een beschouwing...

Drie branden door droogte

17-7-2018

OOLTGENSPLAAT - Op het eiland zijn opnieuw branden ontstaan door de aanhoudende droogte. Bij Ooltgensplaat ontstond er m...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!