Netwerkbijeenkomst Global Entrepreneurship Week

Artikel geplaatst op: 31-10-2016

GOEREE-OVERFLAKKEE - Van 14 t/m 18 november wordt de Global Entrepreneurship Week gevierd op CSG Prins Maurits. Op woensdag 16 november is er van 16.00 tot 18.30 uur een netwerkbijeenkomst voor ondernemers, bestuurders en/of partners. Tijdens de bijeenkomst zal een oud- PM-leerling zijn studentonderneming Cuppler presenteren.

In meer dan 140 landen staat de derde week van november in het teken van ondernemerschap. In die week zijn er duizenden evenementen en doen miljoenen mensen mee aan een beweging die verbindingen tussen ondernemende mensen centraal stelt. GEW NL wil jonge mensen stimuleren economisch zelfstandig te zijn, door te investeren in educatieve projecten en ondernemerschap. Om de doelgroepen te bereiken richt de Prins Maurits zich op de gouden driehoek, die bestaat uit het onderwijs, de ondernemers en de overheid. Al een aantal jaar worden op Goeree-Overflakkee allerlei initiatieven opgepakt om de verbinding tussen de 3 O's mogelijk te maken.

Tijdens de GEW week op CSG Prins Maurits staat een week lang ondernemen centraal in de bovenbouw op de havo. Het thema is dit jaar 'Smart Water'. Leerlingen ontdekken tijdens deze week nut en noodzaak van een economische strategie. Bartha Moerkerk (docent M&O/ Economie en decaan havo) vertelt tijdens de netwerkbijeenkomst welke activiteiten er tijdens de week zijn. Er staan onder andere bedrijfsbezoeken, lezingen en speeddates voor leerlingen op het programma. Deze activiteiten worden ook ingezet in het kader van loopbaanoriëntatie. De Prins Maurits is erg blij met alle enthousiaste ondernemers uit de regio, die hun praktijkervaring met leerlingen willen delen en zo meewerken aan de loopbaanoriëntatie van leerlingen.

AanmeldenMail om aan te melden voor 11 november naar: netwerkondernemendeweek@csgpm.nl. Vermeld hierbij het aantal personen.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!