Fietsen gekeurd voor de winter op CBS Het Kompas

Artikel geplaatst op: 28-10-2016

STELLENDAM – In het kader van de fietsverlichtingsactie Lightwise van de ANWB werden deze week de fietsen van de leerlingen van de groepen 5 tot en met 8 van CBS Het Kompas gekeurd.

Tekst en foto: Adri van der Laan

De donkere winterdagen komen er weer aan en daarom is het letterlijk van levensbelang dat de zichtbaarheid van kinderen op de fiets groot is. Landelijk houdt de ANWB daarom de fietsverlichtingsactie Lightwise. Dit is een speciaal programma voor basisscholen waar een veilige fietsverlichting voor kinderen centraal staat.

Eén van de scholen die aan de actie deelneemt is de CBS Het Kompas in Stellendam. Dinsdagochtend werden de fietsen mee naar school genomen. Een aantal leerlingen van het praktijkonderwijs van de Prins Mauritsscholengemeenschap uit Middelharnis controleerden de fietsen. Samen met hun docenten werd de keuring gedaan aan de hand van een checklist. Vervolgens werden – indien mogelijk – de reparaties in de school uitgevoerd. Dit onder deskundige leiding van de heer Knulst van de Fietsenschuur in Sommelsdijk. Deze oud-docent van de Prins Maurits is ook vrijwilliger bij het praktijkonderwijs. Natuurlijk werd er goed gekeken naar de verlichting en naar de remmen, maar ook andere zaken aan de fiets werden gecontroleerd en gerepareerd.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!