Aangepast bouwplan Meidoornstraat

Artikel geplaatst op: 28-10-2016

GOEREE-OVERFLAKKEE – De gemeenteraad stemde donderdagavond in met bestemmingsplan Meidoornstraat Stellendam. Dit plan voorziet in de juridische kaders waarbinnen een bouwplan mogelijk kan worden gemaakt. In genoemde straat zijn vijf twee-onder-een kapwoningen, in verband met gedateerdheid en bouwkundige problemen gesloopt. Eigenaar Woningbouwvereniging Beter Wonen heeft een bouwplan laten maken ter vervanging van deze gesloopte huizen.

Door Jaap Ruizeveld

Het nieuwe bouwplan past niet binnen de kaders van het geldende bestemmingsplan Stellendam dorp en Havenhoofd. Om die reden stelde het college de raad voor dit bouwplan partieel te herzien. Het bouwplan voorzag oorspronkelijk in de bouw van 16 woningen in 2 bouwblokken van 2 bouwlagen met kap. In de termijn van ter visielegging dienden enkele omwonenden van het plangebied gezamenlijk een zienswijze in. De bezwaren waren onder meer dat de bouw te massief en te hoog zou worden voor deze straat en dat de parkeerdruk flink zou toenemen.

Eén bouwlaagDe zienswijzen zijn voor de initiatiefnemer aanleiding geweest het bouwplan aan te passen. Het bouwplan omvat nu de bouw van 14 grondgebonden woningen in twee bouwblokken van 1 bouwlaag met kap. De 14 woningen bestaan uit 8 levensloopbestendige woningen met bad- en slaapkamer op de begane grond en 6 woningen voor eenpersoonshuishoudens. Deze woningen zijn All-Eelctric, hebben geen gasaansluiting en zullen voldoen aan de eisen voor een EPV (energieprestatievergoeding). De woningen worden voorzien van een warmtepomp, hebben hoge isolatiewaarden, waaronder triple glas, en de energie (gebouw gebonden en voor huishoudelijk gebruik) wordt opgewekt door zonnepanelen.

Minder massiefMet deze aanpassing is aan de zienswijze van de bewoners tegemoet gekomen. De bouwvlakken geven een minder massieve beleving en het aantal benodigde parkeerplaatsen is minder. Het aangepaste bouwplan leidde tot wijziging van het vast te stellen bestemmingsplan. Met de Woningbouwvereniging Beter Wonen, initiatiefnemer en eigenaar van het bouwperceel, is een anterieure overeenkomst afgesloten. De gronden van het parkeerterrein worden aan de gemeente overgedragen, waardoor deze openbaar toegankelijk zijn.


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!